اشنایی با اسلحه هوشمند XM-25 ارتش آمریکا

http://www.militaryfactory.com/smallarms/imgs/heckler-and-koch-hk-xm25_2.jpg

سربازان امریکایی به سلاح دستی جدیدی مجهز شده‌اند که می‌تواند با استفاده از یک مسافت‌سنج لیزری، هدف را هرجایی که پنهان شده باشد شناسایی کرده و گلوله‌های انفجاری را دقیقا بر فراز سر او پرتاب کند. نیروی نظامی آمریکا اسحله هوشمند جدیدی را معرفی کرده که می‌تواند در جنگ بر علیه طالبان به کمک سربازان این کشور بیاید.

http://www.militaryfactory.com/smallarms/imgs/heckler-and-koch-hk-xm25.jpg

به گزارش بلک ارمی ، این اسلحه XM-25 نام دارد و ارتش آمریکا معتقد است با کمک آن می‌توان سرنوشت جنگ‌ها را تغییر داد. این اسلحه از یک سیستم هدایت لیزری بهره می‌گیرد و می‌تواند طوری برنامه‌ریزی شود که گلوله‌های 25 میلی‌متری با قدرت انفجاری بالا را دقیقا بالای سر هدف منفجر کند. ریچارد آدیت که در ساخت این اسلحه برای ارتش آمریکا همکاری داشته، می‌گوید: «ساخت این اسلحه یک قدم بسیار بلند محسوب می‌شود، چرا که برای اولین بار در یک اسلحه دستی از فناوری‌های هوشمند استفاده شده است».
 

http://khabaronline.ir/images/2010/12/gun.jpg

روش استفاده از این اسلحه به این صورت است که سرباز ابتدا هدف خود را پیدا می‌کند، با لیزر به سمت آن نشانه می‌رود تا به این صورت محدوده هدف مشخص شود، سپس سرباز یک نقطه هدف تنظیم شده دریافت می‌کند. در این هنگام کافی است هدف را تنظیم کرده و ماشه را بچکاند. در این صورت اگر شما با لیزر هدفی را در فاصله 543 متری مشخص کرده باشید، اسلحه به طور خودکار گلوله را در سمت هدف به فاصله 543 متر شلیک می‌کند که این مسافت ممکن است یک، دو یا سه متر کم یا زیاد شود تا گلوله مستقیما روی سر هدف قرار گیرد.

http://www.militaryfactory.com/smallarms/imgs/heckler-and-koch-hk-xm25_6.jpg

این بدان معناست که این اسلحه را می‌توان در زمانی که هدف در پشت دیوار یا در یک خندق پنهان شده، استفاده کرد و آن را نابود کرد. این اسلحه در حال حاضر در اختیار سربازان آمریکایی مشغول به خدمت در افغانستان قرار گرفته و نیروی مخصوص انگلیسی نیز می‌توانند از آن استفاده کنند.

XM25 توسط كارخانه آمریكایی  ATK و با كمك كارخانه مشهور آلمانی هكلر و كخ طراحی و ساخته شده است .
 
نارنجك انداز نیمه خودكار XM25 ( در اصطلاح كارخانه : اسلحه هجومی با نارنجك تركش شونده در هوا ) نتیجه ای مستقیم از طرح آمریكایی XM29OICW می باشد كه در سال 2004 بدلیل نرسیدن به هدف اصلی متوقف شده و به دو بخش مجزا تقسیم گشت :
كارابین كوچك 5.56 میلیمتری XM8
نارنجك انداز نیمه خودكار 25 میلیمتری XM25 به همراه سیستم هدفیابی و كنترل آتش XM104.

http://defense-update.com/images/xm25.jpg

البته امكان دارد در آینده و پس از تكمیل این دو بخش طرح ، تركیب دو اسلحه بالا به همراه XM104 جهت ساخت سیستمی جدید صورت پذیرد . هرچند طرح و نقشه كاری آن است كه XM25/XM104 به عنوان یك سیستم یكپارچه جهت ارتقاء قدرت آتش جوخه های پیاده نظام  ساخته شده و مورد آزمایش قرار گیرد .
 
مهمات 25 میلیمتری قابل برنامه ریزی HEAB (انفجاری شدید تركش شونده در هوا  High Explosive Air Burst  ) هنگامی كه با مهمات نارنجك اندازهایی چون M203  یا Milkor MK.1 مقایسه می شود دارای برد مفیدی سه برابر علیه اهداف نقطه ای می باشد . همچنین این نارنجك انداز نسبت به نارنجك انداز های دیگر از قدرت كشندگی و احتمال اصابت بیشتری برخوردار است چرا كه از تجهیزاتی چون سایت هدفگیری در روز و شب با قابلیت مسافت یابی بعلاوه یك كامپیوتر بالستیك كه سایت هدفگیری را بطور خودكار بر روی هدف تنظیم نموده و برنامه ریزی نارنجك های 25 میلیمتری برای انفجار دقیق پیش یا پس از هدف را انجام می دهد .
 
http://kitup.military.com/.a/6a00d8341ceee153ef0128779597bb970c-800wi.jpg
 
البته برای پشتیبانی و استفاده بعنوان ضد خودرو قابلیت انفجار ضربه ای این نارنجك ها نیز حفظ شده است . سر جنگی Heap در مهمات 25 میلیمتری بكار گرفته شده در XM25 در اسلحه XM307 OCSW هم بكار رفته است اما فشنگ گوچكتر شده تا سرعت گلوله و لگد كمتری داشته باشد .به غیر از مهمات HEAP برای XM25 انواع مهامت دیگر نیز عرضه می شود . مهمات FAE/ ترموباریك و HEAT ( ضد زره با نفوذ 50 میلیمتر ) با فیوز ضربه ای و بعنوان ضد نفر و ضد خودرو همچنین مهمات تركش شونده و مهمات آموزشی با كشندگی كمتر .
 
 http://www.modeledhorizons.com/files/8713/0736/7721/XM25_2.jpg
  
بدلیل اینكه XM25 یك اسلحه انفرادی محسوب می شود ، سرباز نارنجك اندازی كه این اسلحه را حمل می كند باید اسلحه دفاعی دیگری همچون كارباین یا هفت تیر با خود داشته باشد . طرح كنونی آن است كه یك جوخه 2 سرباز نارنجك انداز مسلح به XM25 داشته باشد و این نكته قابل ذكر است كه نارنجك انداز XM25 جایگزین اسلحه های سبكی چون M249SAW و  نارنجك اندازهای قابل نصب در زیر لوله ای چون M203  نخواهد بود .

http://www.modeledhorizons.com/files/9213/0736/7719/XM25_1.jpg

هم اكنون تعدادی از نمونه های اولیه این اسلحه در افغانستان و علیه طالبان توسط نیروهای آمریكایی در حال استفاده می باشند . گزارش شده كه این اسلحه جهت نابودی مهاجمانی كه از جان پناه های خود به سمت نیروهای آمریكایی شلیك می كرده اند ، كاربرد بسیار مفیدی داشته است . سربازان آمریكایی لقب Punisher را به این اسلحه داده اند.
 
http://up.vatandownload.com/images/96apnbixmcrhxuw47ei.jpg 
XM25 اسلحه نیمه خودكاریست كه با فشار گاز باروت مسلح می شود . همانطور كه در تصاویر می بینید ، محل تغذیه و خشاب این اسلحه بولپاپ در نزدیك قنداق قرار می گیرد .غلاف های  اسلحه از پلیمر فشرده و مقاوم ساخته شده و محل خروج پوكه در هردو سمت سلاح تعبیه شده است . اگرچه در زمان استفاده ، تنها یكی از آنها باز می باشد و دیگری بوسیله یك سرپوش بطور كامل بسته می شود . این قابلیت به سرباز نارنجك انداز اجازه می دهد در صورت لزوم با دست چپ یا با دست راست شلیك كند .

http://up.vatandownload.com/images/56gz9ya67p3tj558uy70.jpg

بالای اسلحه بوسیله ریل پوشانده شده است كه بر روی این ریل سایت XM104 TA/FCS قرار می گیرد . پس از آنكه اطلاعات مسافت هدف به قسمت برنامه ریزی اسلحه داده شد ،  فیوز انفجاری نارنجك برنامه ریزی می شود تا پس از زمان تعیین شده پس از شلیك منفجر شود . سایت XM104 با باطری كار می كند و چون  نارنجك های این اسلحه بصورت اتوماتیك بر روی فیوز ضربه ای تنظیم شده اند ، در صورت تمام شدن شارژ یا خرابی باطری ، همچنان می توان به شلیك ادامه داد.
http://up.vatandownload.com/images/0khb5fg38yu28citt12.jpg
 

نارنجك انداز XM25
 
كالیبر : 25 در 40 میلیمتر
نوع : نیمه خودكار ، تغذیه با خشاب
وزن خالی : كمتر از 5.45 كیلوگرم (برخی منابع 6.35 كیلوگرم  )
طول :737 میلیمتر
برد مفید : بیش از 500 متر علیه اهداف نقطه ای و بیش از 700 متر علیه اهداف محیطی
برد نهایی :1000 متر
ظرفیت خشاب : 6 تیر



:: موضوعات مرتبط: سلاح گرم , ,
|
امتیاز مطلب : 13
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
نویسنده : HP
تاریخ : شنبه 24 تير 1391
اینفوگرافی جالب از موشکهای ایران

در ماههای اخیر تهدید ایران برای بستن تنگه هرمز باعث افزایش تنش میان تهران-واشنگتن شد و در این بین برخی از مقامات ضمن ابراز نگرانی درباره بستن تنگه هرمز به قابلیت های موشکی ایران اشاره کردند.

برخی مقامات غربی نیز با اشاره به استفاده ایران از راهبرد جنگ نامتقارن علیه نفتکش های آمریکایی در تنگه هرمز به پیامدهای اقتصادی جدی این اقدام از جمله افزایش قیمت نفت اذعان کردند.

کریستین ساینس مانیتور در همین حال می نویسد: اگرچه ارتش آمریکا 90 برابر بیشتر از ایران، پول صرف هزینه های نظامی می کند، اما این کشور که وارث سرزمین پارس بوده با استفاده از استراتژی جنگ های نامتقارن می تواند در برابر تهدیدات ایالات متحده ایستادگی کرده و به هدف خود برسد.

حتی مین های دریایی یا قایق های کوچک ایرانی می توانند با استفاده از استراتژی جنگ نامتقارن علیه نفت کش های آمریکایی، باعث افزایش نگرانی درباره امنیت منطقه شوند که پیامدهای اقتصادی جدی از جمله افزایش قیمت نفت را به دنبال دارد. زیرا یک سوم از محموله های نفتی از تنگه هرمز عبور می کند.

کریستین ساینس مانیتور در ادامه به اظهارات یک دیپلمات اروپایی که به تازگی دوره شش ساله خدمت خود را در تهران به پایان رسانده است، می پردازد.

به گفته این دیپلمات اروپایی، هدف نهایی ایران بستن تنگه هرمز نیست، بلکه افزایش هزینه بیمه ترانزیت های نفتی در تنگه هرمز است که پیامدهای اقتصادی آن به اندازه بستن این تنگه است.

بر اساس گزارش موسسه بین المللی تحقیقات صلح استکهلم ایران تنها 7 میلیارد دلار صرف هزینه های نظامی کرده، این در حالی است که بودجه نظامی آمریکا در سال 2008 حدود 619 میلیارد دلار بوده اما ایرانی ها با استفاده از استراتژی جنگ های نامتقارن و سابقه خود در دریانوردی می توانند عبور نفت از تنگه هرمز را دچار مشکل کنند.


به نوشته این روزنامه آمریکایی، هدف ایران بهره برداری از ضعف های دشمن بااستفاده از قایق های کوچک تندرو در زمانها و مکانهای غیر قابل یش بینی است که فرصتی را برای حملات پارتیزانی فراهم می کند.

برآورد کارشناسان اقتصادی نیز نشان می دهد که قیمت بالای 150 دلار برای هر بشکه نفت در صورت بروز چنین سناریویی دور از ذهن نیست.

مؤسسه اس اند پی اعلام کرد: افزایش تنش ها بین ایران و غرب خطرات اقتصادی و سیاسی برای همکاری مؤسسات و شرکت ها در خاورمیانه در پی خواهد داشت و تمرکز بر نقش مهم تنگه هرمز، تجارت منطقه خلیج فارس را هم با خطر روبرو خواهد ساخت.

این موسسه با اشاره به تهدید به بستن این تنگه از سوی ایران در واکنش به تحریم های نفتی گفت: تاکنون این تهدیدات شفاهی بوده؛ اما تحلیلگران احتمال آن را رد نمی کنند که جنگ لفظی بوجود آمده موجب بروز یک وقفه در صادرات نفت و یا سناریوی بروز یک جنگ در این منطقه شود.

قابلیت های موشکی ایران باعث شده تا غرب برای مقابله با این توانایی به اعزام زیر دریایی های بدون سرنشین موسوم به "سی فاکس" به خلیج فارس و ناوهای هواپیمابر روی آورد.

سایت مقاومة لبنان نیز در این برهه زمانی با انتشار یک اینفوگرافیک به سه زبان عربی، انگلیسی و فرانسه، قابلیت های موشکی ایران را برای بستن تنگه هرمز به نمایش درآورد.

در این اینفوگرافیک به قابلیت های سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران در بستن تنگه هرمز تاکید شده و به آخرین دستاوردهای این کشور اشاره شده است.

در این اینفوگرافیک همچنین ویژگیهای هفت موشک ایران به نام های ظفر، نصر، کوثر، نور، قادر، تندر و صاعقه را می توان با کلیک روی هر موشک مطالعه کرد.



:: موضوعات مرتبط: نیروی دریایی , ,
|
امتیاز مطلب : 8
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
نویسنده : HP
تاریخ : شنبه 24 تير 1391
موشک ایرانی رادارهای دشمن را کیش و مات می کند + عکس

در طی درگیری های نظامی بعد از جنگ جهانی دوم، پدافند هوایی در مواجهه با تهدیدات هوایی در مواردی که نیروی پدافند کننده از فناوری های روز عقب نبوده بسیار موفق ظاهر شده است. از اینرو امروزه سامانه های دفاع هوایی جای خود را به عنوان راه حلی قابل اعتماد در ذهن فرماندهان تثبیت کرده اند. از مناطق اصلی میدان نبرد تا مراکز پشتیبانی، اماکن سیاسی و اقتصادی و ... با  قرار گرفتن تحت پوشش پدافند هوایی از امنیت لازم برای ایفای نقشی در جریان جنگ برخوردار می شوند.

ضرورت سرکوب پدافند هوایی دشمن

در سوی مقابل تلاش نیرویی که برای تعیین روند جنگ، نیاز به انهدام تأسیسات و اهداف مورد نظر خود دارد مفهوم سرکوب پدافند هوایی دشمن(SEAD) را بوجود آورده است. در این راهبرد، از سامانه های کشف و هشدار تا تسلیحات دشمن مورد هدف هستند اما با توجه به تغذیه سلاح ها از طریق داده ها، قطع فرایند تولید اطلاعات مورد نیاز دشمن، هوشمندانه و به صرفه تر بوده و زودتر نتیجه لازم را حاصل می کند. بدین ترتیب راه آسمان دشمن برای هواپیما، بالگرد و موشک های خودی باز و امن شده و با از بین رفتن حمایت پدافند هوایی، هوا و فضا برای دشمن ناامن می شود.

در میان انواع آشکارسازها، رادارها به علت شیوه عملکرد و حجم اطلاعات تولیدی از بیشترین اهمیت برخوردارند و از اینرو کوشش برای ساخت تسلیحات ضد رادار در کشورهای پیشرو اولویت بالایی دارد. البته همین شیوه عملکرد رادارهای معمول که بر مبنای ارسال امواج و دریافت بازتاب آن است باعث شد تا هدف قرار دادن آنها نیز روشهای کاملاً ممکن و عملی داشته باشد بدین ترتیب که با استفاده از یک گیرنده امواج رادار، می توان موقعیت فرستنده آن را نسبت به خود سنجیده و به سمت آن حرکت کرد. موشک ها به عنوان یک سلاح مناسب برای حمل این گیرنده ها به کار گرفته شدند که در نتیجه تا حد امکان ضمن حفظ نیروی خودی از آتش پدافند دشمن، حمله مؤثری را نیز به انجام می رسانند.

اولین استفاده ها از موشک های ضد رادار به دهه 1960 باز می گردد. در آن دوره سامانه های به کارگرفته شده چندان هوشمند نبوده، با خاموش شدن رادار مورد حمله، هدف را از دست داده و درنتیجه احتمال اصابت بالایی نداشتند. بعدها با افزودن سامانه های هدایت اینرسی تا حدودی مشکل فوق حل شد.

انواع موشک های ضد رادار تا به امروز، هوا به سطح و سطح به سطح کروز بوده اند و اگر موشک هایی که توانایی آشیانه یابی منبع جنگ الکترونیک دشمن را دارند در نظر بگیریم گونه های هوا به هوا و سطح به هوا هم برای این منظور ساخته شده اند.

در ایران موشک های ضد رادار هوا به سطح خریداری شده از خارج و بهسازی شده در داخل و همچنین موشک های سطح به هوای ارتقاء داده شده با قابلیت هدف قرار دادن منبع جنگ الکترونیک معرفی شده بودند اما اخیراً توسط فرماندهی نیروی هوافضای سپاه خبر از وجود موشک ضد رادار بالستیک ساخت ایران داده شد.

عملکرد این موشک بالستیکی است یعنی با زاویه های متوسط حدود 45 درجه یا بیشتر از آن شلیک شده و پس از اوجگیری و خاموش شدن موتور با رسیدن به نقطه اوج مسیر، حرکت منحنی شکلی بر اساس قوانین علم بالستیک را پیموده و به سمت زمین سرازیر می شود. در واقع موشک های بالستیک روی مداری بیضوی حرکت می کنند که کره زمین روی یکی از کانون های آن قرار دارد. به طور معمول این موشک ها پس از خاموش شدن موتور دیگر قابل هدایت نیستند زیرا هدایت آنها با استفاده از سامانه کنترل بردار رانش صورت می گیرد اما نمونه هایی برخوردار از سطوح متحرک روی بدنه نیز ساخته شده است که در نتیجه در قوس نزولی(به اصطلاح فاز ترمینال) نیز قابل هدایت و تصحیح مسیر هستند.

کشورمان ایران، از سازندگان مطرح موشک بالستیک با برد، محموله و دقت های متفاوت است که بجز چند نوع اولیه، همه آنها  از طرح های بومی بهره مند هستند. به طور عادی این موشک ها برای انهدام اهداف زمینی مانند پایگاه های دشمن به کار می روند اما در سال گذشته ایران پس از چین دومین کشوری بود که موشک بالستیک ضد کشتی خود را رونمایی کرد. این موشک که خلیج فارس نام دارد، از یکی از روش های هدایت اپتیکی یا حرارتی استفاده می کند و محصولی با کاربردی جدید از خانواده موشک های بالستیک محسوب می شود که پیشتر در گزارش هایی به به معرفی آن پرداخته بودیم.

اجرای عملیات ضد رادار نیز مأموریت جدیدی برای موشک های بالستیک کشور و حتی در جهان است که با توجه به مزیت های این رده از موشک های می تواند مورد بررسی قرار گیرد.کاربرد موشک های ضد رادار بالستیک می تواند هم مورد اصابت قرار دادن رادارهای زمین پایه دشمن و هم رادارهای مستقر بر کشتی های جنگی  باشد.

با توجه به اهمیت سرکوب دفاع هوایی دشمن در نبرد، استفاده از موشک های بالستیک در شرایطی که امکان استفاده از هواپیماهای رزمی برای سرکوب پدافند هوایی دشمن نیست راه حل کاملاً مناسبی خواهد بود.

در یک نبرد احتمالی در صورت حضور جنگنده های دشمن در فضای خودی با فرض بدترین حالت یعنی استیلای هوایی او بر آسمان ما، هم هواپیماهای حامل موشک ضد رادار و هم پرتابگرهای موشک بالستیک در معرض خطر نابودی قرار دارند اما پرتابگرهای زمینی با استتار بالا از هر نقطه ای می توانند شلیک کنند و تا لحظاتی قبل از شلیک کاملاً‌ از دید دشمن پنهان هستند؛ در صورتی که هواپیماها در چنین فرضیه ای شاید موفق به بلند شدن از روی زمین هم نشوند. بعلاوه موشک های بالستیک مد نظر اگر از نوع سوخت جامد باشند بنابر اعلام منابع رسمی در زمانی حدود 30 ثانیه برای شلیک آماده می شوند و حتی فرصت کافی برای خروج پرتابگرها از منطقه و استتار مجدد هم برای بسیاری از آنها وجود خواهد داشت و البته ممکن است تعدادی از آنها نیز توسط جنگنده های تهاجمی دشمن منهدم شوند.

در صورت خاموش شدن رادار از سوی دشمن که راه حل ساده ای برای خلاص شدن از شرّ موشک های ضد رادار است، موشک بالستیک با تکیه بر هدایت سنتی خود یعنی روش های هدایت درونی یا اینرسیایی، به سمت مختصات هدف خواهد رفت و در نتیجه ادامه مأموریت آن با مشکل چندانی مواجه نمی شود.


اما سرعت حرکت موشک های بالستیک ضد رادار ایرانی که سه نوع محتمل آن را در ادامه گزارش معرفی خواهیم کرد بسیار بالا خواهد بود بطوریکه تنها بعضی از موشک های ضد رادار دور برد از این نظر با آنها قابل قیاس خواهند بود. بجز همین عامل سرعت که کار ردگیری به موقع و درگیر شدن با موشک را برای دشمن سخت می کند، استفاده از فناروی های پنهانکاری راداری در خود این موشک ها، عدم انتشار امواج به دلیل ماهیت غیرفعال(پسیو) بودن جستجوگر به کار رونده در آنها و سقف پرواز نچندان بالای آنها کار درگیری را برای واحدهای پدافند هوایی دشمن بسیار دشوار می کند.

عملکرد موفق موشک های ضد موشک پاتریوت، تاد و استاندارد(در سامانه ایجیس ناوهای آمریکایی) علاوه بر داشتن محدودیت در میزان سرعت هدف، به ردگیری شدن موشک در فاز ابتدایی و سقف ارتفاعی که فاز میانی موشک در آن رخ می دهد نیز بستگی زیادی دارد به طوریکه اگر زمان اجزای عملیات موشک ضد رادار کوتاه باشد، این ضد موشک ها برای رسیدن به وضعیت مناسب برای درگیری به مشکل بر می خورند. در فاز نهایی موشک بالستیک نیز مسئله سرعت و زاویه سیر بالا برای موشک های کوتاه تا میانبرد خود را نشان داده و کار را برای سامانه های دشمن دشوار می کند.

در مجموع نمی توان مدعی بود هیچ موشک بالستیکی توسط سامانه های ضد موشک دشمن مورد اصابت قرار نخواهد گرفت اما برای موشک هایی با برد متوسط قطعاً اینکار با سامانه های موجود دشوار خواهد بود و برای بالستیک های کوتاه نظیر خلیج فارس بسیار دشوارتر. در نهایت با شلیک همزمان چند موشک بالستیک قطعاً تأسیسات دشمن مورد هدف قرار خواهد گرفت خصوصاً به عنوان یک راه حل در شرایط ناچاری می توان تعدادی از این موشک ها که دارای فناوری پائین تری هستند یا اساساً از سامانه های پیشرفته تهی شده اند را به عنوان قربانی جهت پر کردن ظرفیت سامانه های دشمن مصرف نمود.

هر چند قیمت یک موشک بالستیک کوتاه برد از یک موشک کروز ضد رادار تا حدودی گرانتر است اما سرعت حرکت زیاد، احتمال بالای اصابت به هدف و احتمال بسیار کمتر مورد هدف قرار گرفتن(در مقایسه با یک موشک کروز) عوامل مهمتری در انتخاب آن برای واکنش های سریع و نقش آفرینی در راهبرد پاسخ ویرانگر به تهاجم دشمن، هم در انهدام رادارهای زمینی و هم کشتی های او است.

کدام موشک ها؟

با توجه به برد اعلام شده 300 کیلومتری برای موشک بالستیک ضد رادار ایرانی، شاید تنها نام موشک خلیج فارس به ذهن خطور کند اما با نگاهی به سایر نمونه های معرفی شده در کشور، می توان دید موشک های دیگری نیز قابلیت قرار گرفتن به عنوان بستر توسعه نمونه بالستیک ضد رادار را دارند.


فاتح-110


به گزارش مشرق، یکی از آنها فاتح-110 است. این موشک راهکنشی(تاکتیکی) که تمام مراحل طراحی، ساخت، آزمایش، تولید انبوه و توسعه نمونه های جدید آن در داخل کشور و به دست متخصصان داخلی انجام شده است از افتخارات صنایع پیشرفته کشور محسوب می شود.

بیشترین برد اعلام شده برای نمونه های مختلف فاتح-110 حدود 250 کیلومتر است که 16 درصد با میزان اعلام شده برای نمونه ضد رادار اختلاف دارد. بنابراین این موشک که عنوان دار دقیقترین موشک بالستیک کشور و دارای هدایت با بالک های موجود در دماغه مخروطی خود(کانارد کنترل) است که در نتیجه، حرکت آن می تواند تا زمان برخورد به هدف تصحیح شود توانایی خوبی برای تبدیل شدن به موشک مد نظر دارد. یکی از راه ها برای این منظور کاهش میزان سرجنگی موشک از 450 کیلوگرم فعلی(در نمونه با برد 250 کیلومتر) است زیرا برای انهدام یک رادار، مقادیر مواد منفجر کمتر نیز کافی خواهد بود.


شلیک فاتح-110

 


سرعت فاتح-110 نیز بسیار بالا و بالغ بر 1500 متر بر ثانیه است که میزان قابل توجهی برای این موشک 3620 کیلوگرمی محسوب می شود. در برخی رسانه های داخلی، خطای دایروی این موشک 10 متر عنوان شده که با این میزان سرجنگی محمول، به تنهایی برای انهدام هدف آسیب پذیری مثل رادار مناسب است اما با توجه به اینکه همه موشک های شلیک شده به این میزان دقت دست نمی یابند با استفاده از جستجوگر آشیانه یاب راداری، مشکل حل شده و نوع احتمالی ضد رادار فاتح-110 با درصد آماری بسیار بالایی به خطای بسیار کمی دست خواهد یافت.

موشک بعدی قابل بررسی، نسل جدید فاتح-110 با نام خلیج فارس است که با توسعه منطقی فاتح، با برد بیشتر و سرجنگی سنگین تر با مأموریت تخصصی ضد کشتی ساخته شده. نمونه فعلی خلیج فارس دارای هدایت اپتیکی یا حرارتی بوده، برد آن 300 کیلومتر و میزان سرجنگی آن 650 کیلوگرم است.


پرتابگر سه تایی موشک ضدکشتی خلیج فارس


از نظر برد، این موشک تطابق کامل با میزان اعلام شده دارد و با توجه به عدم نیاز جستجوگرهای راداری به دماغه منحنی، می تواند در نمونه ضد رادار از دماغه مخروطی بهره مند شود. در اینصورت سرعت نمونه احتمالی ضد رادار آن بیشتر از سرعت نمونه ضدکشتی یعنی بیش از 3 برابر صوت(حدود 900 متر بر ثانیه در ارتفاع بالا و بالغ بر 1020 متر بر ثانیه در ارتفاع پائین) خواهد بود.


شلیک خلیج فارس


دیگر مورد قابل بررسی، موشک تندر است. این موشک که بر اساس موشک های سطح به هوای HQ-2 چینی(صیاد-1 ایرانی)  ساخته شده حدود 190 کیلوگرم سرجنگی دارد. نوع سطح به هوای این موشک برای رسیدن به سقف پرواز 27 کیلومتری طراحی شده است که در حالت بالستیک ضمن رسیدن به ارتفاعات بیشتر به بردهای بیش از 150 کیلومتر دست می یابد. در واقع بنابر اذعان منابع خارجی برد نمونه های چینی در حالت سطح به سطح دست کم به 180 تا 200 کیلومتر می رسد. این موشک نیز دارای سطوح کنترل آیرودینامیکی بوده و از نظر تئوری، مسیر آن تا لحظه اصابت به هدف، قابل تصحیح و کم کردن خطا است.


موشک تندر


بیشترین سرعت دست یافتنی با این موشک 10.8 متری که از دو مرحله پیشران اولیه سوخت جامد به عنوان شتاب دهنده و سوخت مایع به عنوان موتور اصلی نیرو می گیرد 1200 تا 1250 متر ثانیه(بیش از 4 برابر سرعت صوت) است. هر چند برد تخمینی تندر تفاوت بیشتری نسبت به فاتح-110 با عدد 300 کیلومتر اعلام شده دارد اما، وجود پیشران سوخت مایع در مرحله دوم به معنی قابلیت بالقوه در کنترل میزان سوخت و کم کردن نیروی رانش تولیدی در ارتفاعات پائین جو است. در نتیجه پیشران تندر مدت بیشتری می سوزد و با توجه به میزان افزایش مقدار ضربه ویژه تولیدی موتور، برد آن را نیز افزایش می دهد.


در واقع با توجه به فیزیک موشک های بالستیک، در بخشی از فاز ابتدایی(فاز بوست) که موشک در جو غلیظ(ارتفاعات پائین) حرکت می کند هرچه نیروی کمتری مصرف شود بهتر است و در عوض با افزایش رانش در ارتفاعات بالا، موشک در نهایت به برد و سرعت بیشتری دست می یابد. سرعت بیشتر موشک نیز در هنگام ورود به جو به معنی کاهش زمان ممکن برای واکنش نشان دادن توسط دشمن و کاهش احتمال مورد اصابت قرار گرفتن موشک بالستیک یا سرجنگی جداشده آن است.

با یک نگاه منطقی به سه نمونه موشک مطرح شده، خلیج فارس را می توان به احتمال بالاتری پایه توسعه موشک یالستیک ضد رادار کشور دانست. وجود پرتابگر تکی تمام متحرک و سه فروندی نیمه متحرک برای فاتح-110 و خلیج فارس در قیاس با پرتابگر ثابت تندر، ارزش عملیاتی بالاتری نیز برای آنها بوجود می آورد.

برد اعلام شده 300 کیلومتر، ضمن پوشش تمامی محدوده خلیج فارس، بخشی از خاک کشورهای حاشیه آن را نیز پوشش می دهد. با توجه به استقرار تعداد زیادی از پایگاه های آمریکایی در این محدوده و به تبع آن سامانه های پدافند هوایی، این موشک ضد رادار برای شکستن خط اول دفاع هوایی دشمن در منطقه به صورت سریع و مطمئن، بسیار مفید خواهد بود.

وجود چنین سلاحی در مواجهه با سایر کشورهای هم مرز نیز تا عمق قابل توجهی، نهایتاً تا 300 کیلومتر، پدافند دشمن را از رادار و مزایای آن محروم خواهد کرد. البته رادارهای جدید آسیب پذیری کمتری برای ردگیری شدن دارند اما بالستیک بودن موشک ها و ثابت بودن رادارهای هدف، احتمال اصابت به این دسته رادارها را هم تا حد قابل قبولی بالا می برد.

همچنین امکان ردگیری و آشیانه یابی منبع ایجاد جنگ الکترونیک دشمن نیز توسط موشک ها ممکن و حتی عملیاتی شده در دنیا و ایران است و در نتیجه افزودن این توانایی به انواع موشک های ضد رادار کشور از جمله بالستیک، توانایی بیشتری در انهدام طیف بیشتری از اهداف ایجاد می کند.

استفاده از آشکارسازهای دیگر نظیر رادارهای پسیو زمینی یا سامانه های ESM که امروزه به صورت بومی در کشور تولید می شوند برای کمک به هدفگیری این رادارها خصوصاً پیش از پرتاب مفید است.

در آخر باید گفت کشتی های دشمن که همگی به چند نوع رادار مجهز هستند نیز هدف ساده ای برای این موشک ها محسوب می شوند که در صورت خاموش کردن رادار و در نظر گرفتن تحرک شناور، هر چند احتمال اصابت این موشک ها به آن کم می شود اما راه برای سایر سامانه ها نظیر موشک های کروز باز می شود تا فارغ از دفاع موشکیِ «رادارپایه» دشمن، ناو را در صفحه شطرنج، کیش و مات کنند.



:: موضوعات مرتبط: نیروی زمینی , نیروی هوایی , نیروی دریایی , ,
|
امتیاز مطلب : 12
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
نویسنده : HP
تاریخ : شنبه 24 تير 1391
تسلط بر «X» و «Y» برای کشف پهپاد و کروز + عکس

رادارهاي برد بلند و متوسط كه به صورت فعال عمل مي‌كنند اولين حساسه مجموعه پدافند هوايي هستند اما آنچه امروزه برای کشورمان اولويت اصلي محسوب مي شود، شناسايي هواپيماهاي با سطح مقطع راداري پايين، موشك‌هاي كروز و هواپيما‌هاي برد بلند استراتژيك دشمن است.

برنامه ساخت انواع اصلی رادارهای بومی با توجه به نیازهای نیروهای مسلح، ظرفیت علمی و امکان تکمیل فناوری های لازم، تدوین شده و متخصصان صنعت و دانشگاه در نقاط مختلف کشور در این برنامه ها همکاری کرده اند.

اكثر سامانه‌هايي كه پيش از انقلاب در اختيار ایران قرار گرفته بود سامانه‌هاي لامپي بودند که اشعه بالایی را نیز در فضای اطراف خود منتشر می کردند و یکی از بخش های رادارها که بیشتر دفعات بروز ایراد را داشت همین لامپ ها بودند. با توجه به پیشرفت فناوری در دنیا، استفاده از این لامپ ها در سامانه ها منسوخ شده و به جای آن از فناوری ترانزیستور، مدارهای مجتمع و فناوری های حالت جامد استفاده می شود که هم اکنون اکثر سامانه های داخلی از فناوری لامپی تهی و به جای آنها از فناوری های جدیدتر گفته شده استفاده شده است. در آینده نزدیک نیز تمامی سامانه های داخلی با زیربخش های ساخته شده از فناوری های نوین جایگزین می شوند.

همچنین با توجه به شرايط اقليمي و جغرافيايي مختلف اعم از كوهستان‌هاي بلند و مرزهاي آبي وسيع در ایران و اینکه پردازش سامانه‌هاي راداري در كوهستان و دريا متفاوت است تغييرات لازم بر روي سامانه‌های موجود به انجام رسیده تا حذف نويزهاي دريايي و بازتاب های ناخواسته محیط های کوهستانی ممکن شده و اهداف مورد نظر تا برد مؤثری بسیار بیشتر از قبل مورد شناسایی و ردگیری قرار گیرند که این امر در راستای افزایش سامانه های موجود در راستای استفاده بهینه از آنها است.

طبیعتاً برای رفع تمامی نیازها راهی جز خرید سامانه های جدید ویا ساخت آنچه مورد نیاز است وجود نداشته و نیروهای مسلح کشورمان با ترکیبی از هر دو راه به سوی آینده حرکت نمودند. از جمله رادارهایی که ساخت آنها مد نظر بوده رادارهایی با عملکرد در باند وی-اچ-اف از نوع بایاستاتیک با برد متوسط در حدود 120 کیلومتر، رادار دوربرد و مولتی استاتیک با قابلیت ردگیری در حین جستجو و برد 500 کیلومتر، رادار جستجو و نظارت هوایی مونواستاتیک با برد نسبتاً بالا و دو بعدی و همچنین با برد در حدود 300 کیلومتر و سه بعدی و نمونه ای با قابلیت مقابله با جنگ الکترونیک تا 360 کیلومتر و انواعی از رادارهای پسیو است. فرکانس هایی که در دسته وی-اچ-اف قرار می گیرند از قابلیت بالایی در کشف اهداف پنهان کار برخوردارند که در ادامه به آن اشاره می شود.

گفتنی است رادارهایی که در آن فرستنده و گیرنده یکی هستند مونواستاتیک، آنهایی که فرستنده و گیرنده در دو نقطه متفاوت و فاصله دار هستند بایاستاتیک و مجموعه هایی با چند گیرنده و چند فرستنده جدا از هم مولتی استاتیک گفته می شود.

گفتنی است یکی از روش های پنهان کاری رادار استفاده از سطوح زاویه دار یا منحنی در بدنه هواگرد به طوری است که بازتابش امواج به محل فرستنده برنگردد. با استفاده از رادارهایی با فرستنده و گیرنده فاصله دار که در محل های متفاوتی نصب شده اند، بازتاب های حاصله از هواگرد رادار گریز توسط گیرنده ای دیگر دریافت شده و در نتیجه هدف کشف می شود.

در زمینه خرید رادارهای پیشرفته خارجی نیز دو مورد مطرح، رادارهای «نبو» و «کاستا» هستند. کاستا یک رادار تاکتیکی هشدار هوایی با توانایی ویژه ای برای کشف اهداف در پس زمینه و محیط های آلوده به اخلال الکترونیکی است که در باند UHF کار می کند. بیشینه برد کشف این رادار که اهداف را به صورت سه بعدی ردیابی می کند 150 کیلومتر، پوشش 360 درجه در افق و 25 ئرجه در بلندا و تا سقف 6 کیلومتر را داشته و دارای توانایی ردگیری همزمان 30 یا 50 هدف است.

رادار کاستا در اختیار قرارگاه پدافند هوایی خاتم النبیاء ارتش

کاستا از توانمندی بالایی در آشکارسازی و ردیابی اهداف با سطح مقطع راداری بسیار کم برخوردار است. این رادار از نوع تمام متحرک بوده و به همین دلیل از قابلیت جابجایی بالا و توانایی حضور سریع در مکان های مورد نظر برای ایجاد پوشش راداری برخوردار است. رادار آن سه تکه بوده که در حال حرکت به صورت جمع شده قرار دارند به طوریکه بخش میانی در زیر و دو بخش دیگر در طرفین و بالا استقرار یافته و برای شروع به کار این سه قسمت به طور خودکار به هم متصل شده و پایه ای که آنتن روی آن مستقر است.

در مجموع به ارتفاع حدود 14 متر می رسد. بنابرا اعلام منابع خارجی این رادار در زمان 20 دقیقه آماده به کار شده یا از حالت استقرار به حالت حرکت در جاد تغییر وضعیت می دهد.

کاستا با آنتن های جمع شده در رژه نیروهای مسلح

نبو نیز یک رادار کششی برد بلند و مخصوص هشدار زودهنگام هوایی است که در قسمت بعدی گزارش به آن خواهیم پرداخت. متخصصان توانمند داخلی برای بهسازی این رادارها با استفاده از علم بومی خود فعالیت هایی را آغاز نموده اند.

رادار ملی

اولین نمونه راداری که به صورت بومی طراحی و ساخته شد رادار ملی است. این رادار در کنار گيرنده‌هاي ديجيتالي «ناظر 1 و 2» که به سامانه های راداری موجود در آن زمان افزوده شدند ساخته شد.

در سال 1377 مقدمات طراحي و توليد رادار ملي به وجود آمد. بر همين اساس از این سال تلاش‌هاي فراواني انجام گرفت که در نهايت به طراحي و ساخت رادار ملي منجر شد.

نتيجه تحقيقات کارکنان مجرب رادار پیرامون فناوری هاي روز دنيا باعث شد تا رادار ملي با شرايط برد بسيار بالا و تفکيک‌پذيري فاصله‌اي و زاويه‌اي بسيار خوب و از همه مهم‌تر براي قطع وابستگي از دنيا ساخته شود. در واقع با توجه به ساخت داخل بودن این رادار برد بلند امکان پوشش سطح گسترده ای از کشور که قبلاً مقدور نبود با ساخت تعداد کافی از آن ممکن شد.

رادار ملی


مهم‌ترين مزيت رادار ملي، راحتی کار برای تيم فني و فرآیند تعمیراتی است زیرا اين رادار به دلیل استفاده از فناوری های نوین به سرعت عيب‌يابي و رفع عيب مي‌شود. مزيت ديگر آن آسايش تيم عملياتي است زیرا اين رادار علائم(اسکوپ‌) بسيار روشن و واضحي دارد و کاربر آن، اهداف مورد نظر را از بين اهداف ثابت به راحتي پيدا مي‌کند. مزيت ديگر رادار ملی خودکار شدن بسیاری از عملکردهای آن است بطوريکه به راحتي به شبکه مکانيزه و يکپارچه پدافند‌ هوايي کشور متصل مي‌شود.

محدوديت رادار ملي بويژه در مورد محدوديت‌هاي راه‌اندازي، نسبت به رادارهاي موجود کمتر است. درحال حاضر رادار ملي حداقل در شرق، شمال و غرب کشور وارد خدمت شده و به عنوان بخشی از زنجیره نظارت هوایی در فواصل طولانی و هشدار زودهنگام به کار می رود.

رادار ملی نشان داده است که شرايط جوي در کارکرد آن تأثير بسیار اندکی دارد و در تمام فصول سال و انواع محیط های مرطوب، کوهستانی و حتی کویری ازمایش شده و کمترین ایراد و محدودیت را نسبت به رادارهای موجود نشان داده است. اين رادار هم براي اخطار اوليه و هم براي رهگيري هوايي کاربرد دارد و داده های تولیدی توسط آن به مراکز فرماندهی و آتشبارهای عملیاتی ارسال می شود تا سریع ترین واکنش نسبت به شرایط نشان داده شود.

80 درصد طراحی رادار ملی توسط متخصصان پدافند هوایی و مابقی آن با کمک سایر مجموعه های علمی و صنعتی کشور به انجام رسیده است.

برد رادار ملی در حدود 450 کیلومتر است که آن را در رده رادارهای برد بلند هشدار زودهنگام قرار می دهد. آنتن رادار آن ساختاری سه تکه و میله ای-شبکه ای دارد. در نتیجه از جرم آنتن کم شده و مقاوت آن در مقابل باد نیز مناسب است. این رادار از نوع ثابت است که در مواضع مشخص راداری نصب شده و به نظر می رسد که نوع نیمه متحرک یدک شونده نیز داشته باشد.

کاشف-1

به گزارش مشرق، کاشف-1 راداری تمام متحرک، میانبرد، در باندS با برد بیشینه 150 کیلومتر و سقف 14هزار متر بوده و عملکرد آن دو بعدی است به این معنی که دو مختصه مکانی هدف را نسبت به خود می سنجد که شامل فاصله مستقیم و زاویه بوده و پس از پردازش، مختصات x و y آن را نمایش می دهد که احتمالاً مربوط به فاصله افقی و ارتفاع است.

کاشف-1

این رادار که با نام TM-ASR-1 نیز معرفی شده است توان خروجی 800 کیلووات داشته و با توجه به برد خود به عنوان رادار هشدار ثانویه بکار می رود. با توجه به فرکانس مورد استفاده، کاشف توانایی کشف اهداف با سطح مقطع راداری پائین مانند پهپادهای کوچک و موشک های کروز را هم دارد. برای تضمین عملکرد بالای کاشف در فضای نبرد قابلیت مقابله با جنگ الکترونیک(ECCM) نیز برای آن ایجاد شده است.

کاشف-1 در زمینه تصویر؛ سامانه نصب شده روی خودروی جلویی نیز ظاهراً یک رادار است

پس از کشف هدف و ردیابی آن، رادار اطلاعات را به مرکز فرماندهی و کنترل ویا آتشبارهای پدافند هوایی ارسال می کند. آنتن این رادار که از نوع سهموی(Parabolic) است قابلیت گردش 360 درجه و با سرعت های دورانی 3، 6 یا 12 دور بر دقیقه را به تناسب موقعیت راهکنشی(تاکتیکی) و حضور تهدیدات در منطقه مدنظر دارد. کاشف همچنین نقشه ای از کلاتر(بازتاب های عوارض سطحی) داده و می تواند مناطق حساس را به صورت تقویت شده در نمایشگرهای چندمنظوره خود نمایش دهد. کاشف توانایی کشف اولیه بیش از 100 هدف و ردیابی در حین جستجوی 20 هدف را دارد.

تمامی زیرسامانه های این رادار شامل مولد برق، اتاق خدمه و سامانه های پردازش و کنترل و ارتباطات و اجزای مکانیکی بازکردن و حرکت دادن رادار در یک کامیون مستقر شده اند که یکی از عوامل تحرک بالای این مجموعه است. قابلیت این رادار در آماده شدن به کار و یا خروج از وضعیت کاری برای حرکت به منطقه ای دیگر بسیار بالا بوده و در زمان کمتر از 30 دقیقه آماده به کار می شود. متوسط زمان بین دو ایراد در کاشف-1 بیش از 1000 ساعت و متوسط زمان لازم برای تعمیر ایراد در آن کمتر از 30 دقیقه است. در نتیجه علاوه بر افزایش اطمینان پذیری آن، کارکردن و تعمیرات لازم نیز در زمان کوتاهی انجام شده و رادار به چرخه عملیاتی باز می گردد. این رادار در محیطی با سرعت باد 25 متر بر ثانیه(90 کیلومتر بر ساعت) و رطوبت 95% توانایی کارکرد دارد.

کاشف-2

نسل دوم از این خانواده از رادارهای ایرانی، کاشف-2 است که با بهسازی های مختلف بر روی کاشف-1 بوجود آمده است. برد نهایی این رادار تا 200 کیلومتر بوده که حدود 33% افزایش  نسبت به نسل قبلی را نشان می دهد. کاشف-2 توانایی ردگیری و ثبت اطلاعات تا 1000 هدف را دارد که افزایش 900 درصدی آن نسبت به نمونه پیش از خود بسیار قابل توجه است. همچنین برق مصرفی آن 30 کیلووات است.

فرستنده و گیرنده در این رادار کاملاً از زیرسامانه هایی با فناوری حالت جامد بهره مند شده اند که باعث افزایش قابلیت های عملیاتی و همچنین افزایش اطمینان پذیری زیرسامانه های مربوطه می شود. از اینرو قطعاً فاصله بین دو بروز ایراد در کاشف-2 بیشتر از نسل قبلی شده است.


آنتن رادار کاشف-2


یک تفاوت مشهود ظاهری در دو نسل کاشف، آنتن رادار آنها است که در نسل دوم به جای آنتنی با سطح یکپارچه از سطح مشبک استفاده نموده اند. هر دو نوع آنتن ها از سه تکه متصل به هم تشکیل شده اند که در حال حرکت از هم باز شده و در طرفین و بالای خودروی حامل قرار می گیرند.


کاشف-2 با آنتن های جمع شده در حال حرکت در رژه


آنتن کاشف-2 به دلیل مشبک بودن، جرم کمتری داشته و در نتیجه به توان الکتریکی کمتری برای چرخش نیاز دارد و دوام اجزای متحرک آن نیز بیشتر گردیده و مقاومت آن در برابر باد نیز تا حدودی بهبود می یابد.


کاشف-2؛ تفاوت هایی با آنتن معمول تر کاشف-2 دیده می شود


در مجموع رادارکاشف-2 به عنوان نمونه ای میانبرد، پرتحرک، سرعت آماده شدن بالا، ظرفیت عملیاتی بالا و قیمت مناسب که ساخت تعداد کافی از آن را ممکن می سازد در حلقه های میانی پدافندی قابلیت استقرار در نواحی مختلف را داشته و با توجه به اتصال از طریق خطوط امن انتقال داده به شبکه یکپارچه کنترل و فرماندهی هوشمند مرتبط بوده و پوشش کارآمدی را به وجود می آورد.

خانواده رادارهای کاشف علاوه بر کاربرد به فرم مونواستاتیک در رژه نیروهای مسلح به صورت گیرنده و فرستنده جدا از هم نیز مشاهده شده اند که نشان دهنده استفاده از این رادارها در شبکه پدافند هوایی کشور به حالت بایاستاتیک ویا مولتی استاتیک است. البته در قسمت های بعد گزارش نیز یک نوع رادار که عملکرد بایاستاتیک دارد را با جزئیات معرفی خواهیم نمود. در مجموع باید گفت کاشف های ایرانی از اجزای مهم شبکه دفاع هوایی کشور برای ردگیری اهداف پنهانکار بوده و با تحرک بالای خود در نواحی لازم مستقر می شوند.



:: موضوعات مرتبط: نیروی زمینی , نیروی هوایی , نیروی دریایی , ,
|
امتیاز مطلب : 15
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
نویسنده : HP
تاریخ : شنبه 24 تير 1391
لندن در تسخیر ارتش

به گزارش مشرق با نزدیک شدن زمان شروع بازی های المپیک 2012 لندن هزاران سرباز ارتش انگلستان به این شهر و نواحی اطراف آن سرازیر شدند. بهانه حضور این نظامیان تامین امنیت بازی های المپیک است اما بسیاری از کارشناسان این حرکت را یک نمایش برای شرکتهای سازنده تجهیزات امنیتی و نظامی می دانند.



















:: موضوعات مرتبط: نیروی زمینی , نیروی هوایی , نیروی دریایی , ,
|
امتیاز مطلب : 17
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
نویسنده : HP
تاریخ : شنبه 24 تير 1391
موشك "قیام-1" استثنايي ترين موشك ايران / عکس

موشک "قیام-1" اولین موشک بالستیک بدون بالك ساخت ایران است که در سال 1390 با موفقیت کامل آزمایش و به هدف از پیش تعیین شده اصابت کرد.

"قیام-1" موشکی با سوخت مایع است که از قابلیت جابجایی و متحرک بودن بهره مند است. این موشک در واقع یکی از منحصر به فرد ترین موشکهای بالستیک ایراني است که از سیستم جدیدی برای هدایت خود استفاده ميكند.

موشك بالستيك "قيام" قابليت پرتاب از انواع لانچرهاي خاص را دارا بوده و سرعت آماده سازی آن به حد اکثر رسیده است.

موشك"قيام 1" موشكي با برد متغير است، كه وجود اين قابليت در آن نكتهاي حائز اهميت بشمار مي رود.

علاوه بر ويژگيهاي متنوع رادارگريزي در "قيام" ، ويژگيهاي ديگري مثل جنس و مواد اين موشك را با سايرموشك ها متفاوت كرده است.

این موشک همزمان با راه اندازی نیروگاه بوشهر آزمایش شد. در آن زمان به علت برخی حساسیت ها اطلاعات چندانی در مورد برد و کلاهک آن ارائه نشد، اما بعدها اطلاعات كلي و سازمان یافته آن در اختیار رسانه های داخلی قرار داده شد و حتی در نمایشگاهي دفاعی در تهران، بَنري كه مختصات موشک روی آن نوشته شده بوده نصب شد.

از ويژگيهاي بارز موشك"قیام" اين است كه احتمال ردیابی، شناسایی و مورد اصابت قرار گرفتن آن توسط سیستم های ضد موشک(مانند پاتریوت، ارو و ...) به علت سرعت بالا هنگام پرتاب، چرخشي شدن، استفاده از آلیاژ خاص و جذاب امواج رادار و به احتمال زیاد استفاده از کلاهک 3 تکه MIRV به شدت كاهش يافته است.

 


يكي از مهمترين ويژگيهاي اين موشك زمين به زمين، عدم وجود بالك است كه از لحاظ فني، نداشتن بالك براي يك موشك بلند برد بسيار قابل توجه و حائز اهميت است به طوري كه در دنيا كشوري كه توانايي طراحي و ساخت موشكي بدون بالك با برد بالاي هزار كيلومتر را دارا باشد، در زمره كشورهاي داراي تكنولوژي بسيار بالا قرار مي گيرد. اين ويژگي همچنين علاوه بر افزايش سرعت، قابليت پرتاب موشك از انواع لانچرهاي خاص (پرتابگر ها) را به آن ميدهد.

در فناوري موشك، بالك به عنوان عامل اصلي تعادل در هدايت مسير است و معمولا پرتاب موفقيت آميز موشك بدون بالك به سختي صورت مي گيرد بنابراين نداشتن بالک در موشك "قيام" ، پیشرفت شگرف جمهوری اسلامی ایران در زمینه سیستم های هدایتی موشک را نوید می دهد.

از دیگر ویژگی هاي قابل توجه "قیام" ، سیستم نشانه روی هوشمند آن است که ساخت آن منحصر به صنایع دفاعی کشور بوده و زمان آماده سازی این موشک را نسبت به دیگر موشک ها به طور قابل توجه و چشمگیری کاهش می دهد، از فوايد این سیستم پرتاب سریع و دور شدن از موقعیت پرتاب است که احتمال شناسایی و مورد هدف قرار گرفتن پرتابگر را به حداقل می رساند.

بارزترین ویژگی موشک قیام که بیشتر مورد توجه قرار گرفته است نداشتن بالک است که قابلیت پرتاب از سیلو های مخصوص، پرتاب از پرتابگر، پرتاب از زیر دریایی و ... را به این موشک می بخشد.

با توجه به شکل ظاهري موشک قیام-1 ممکن است تصور شود که اين موشک بر اساس فناوری بکار رفته در موشک شهاب-2 ساخته شده باشد، اما نمی توان قیام را کپی شهاب-2 دانست زیرا ابعاد و طول بیشتری داشته و برد اين موشك هم 300 کیلومتر بیشتر از شهاب-2 است، همچنين بالکهای معمول شهاب-2 نیز در ساختار قیام وجود ندارد.

معمولا 3 راه برای افزایش برد موشکها وجود دارد که عبارتند از: کاهش جرم کلاهک و افزایش میزان سوخت، کاهش جرم بدنه و ساختار موشک با حفظ جرم کلاهک و افزودن به جرم سوخت و همچنين افزایش توان موتور موشک.

برد 300 کیلومتري اضافه شده در موشك قیام در حالی تامین شده که وزن کلاهک آن تنها چند کیلوگرم نسبت به شهاب-2 کمتر است .

قیام را بایستی نمونه باز طراحی شده موشک شهاب-2 دانست که مزیتهای بیشتری نسبت به آن دارد.

به نظر میرسد که متخصصان كشورمان با حذف بالک و طراحی بدنه اي سبک توانسته اند فضای بیشتری برای سوختگیری آن تامین کنند.

 


در این فناوري چند نکته حائز اهميت به چشم مي خورد:

- برد قیام 800 کیلومتر بوده و کلاهکی به جرم 746 کیلوگرم را حمل می کند در حالیکه موشک شهاب-2 با کلاهک 750 کیلوگرمی 500 کیلومتر برد دارد نكته قابل توجه در اين موشك اين است كه با توجه به فناوري در موشك برای تامین 300 کیلومتر برد اضافه نسبت به شهاب-2 لازم است که حدود 1500 کیلوگرم از جرم ساختار موشک کاسته شده و همین میزان سوخت به آن تزریق شود.

- بدنه شهاب-2 از فولاد ساخته شده است اما اطلاعاتی در مورد جنس بدنه قیام در دست نیست، البته به لحاظ ظاهری حذف بالکها کمک شایانی به کاهش وزن بدنه موشک کرده است.

- قیام از کلاهکی جداشونده استفاده میکند، تصاویر اين موشك نشان می دهد که کلاهک قیام بسیار شبیه به کلاهکهایی است که در موشکهای قدر- سجیل و شهاب-3B هم وجود دارد.

جدایي کلاهک در اين فناوري باعث افزایش دقت اصابت به هدف در این موشک می شود، البته در صورت جدا نشدن کلاهک از موشک نیز دقت آن از موشکهای شهاب-2 به علت بدنه كوچكتر بیشتر است.

لازم بذکر است چنانچه بدنه موشک از مواد سبک ساخته شده باشد بايد کلاهک آن پیش از رسیدن به ارتفاع پایین از موشك جدا شود.

طبق اطلاعات منتشره سرعت موشک قیام با سرعت شهاب-2 برابر بوده و اين در حالیست که که طول و برد آن بیشتر است، این نکته می تواند مبین این مسئله باشد که متخصصين كشورمان علاوه بر کاهش جرم بدنه توان موتور را هم افزایش داده اند که با توجه به توانایی بالای كشورمان در فناوري نظامي اين کار چندان دور از ذهن نیست.

برد 800 کیلومتری "قیام" توانایی استراتژیک جمهوري اسلامي ایران را برای هدف قرار دادن منافع دشمن در این محدوده به شکل قابل توجهی افزایش داده است.

در راستاي تبليغات منفي غرب عليه كشورمان، رسانه هاي خارجی طول قیام را کوتاهتر از شهاب-2 معرفي کردند اما در بنر نصب شده در نمایشگاه دفاعی ایران طول آن 5 متر بزرگتر از طول شهاب-2 ذکر شده و وزن آن نيز تنها 100 کیلوگرم بیشتر از شهاب-2 است.

اطلاعات منتشر شده طول موشک "قیام" را 16 متر ذکر كرده، که 5 متر از شهاب-2 بزرگتر است، طبعا این افزایش طول ناشی از افزايش ظرفيت مخازن و حجم سوخت موشک برای پیمایش مسیر طولانی تر است.

تصور مي شود حذف بالکها در جهت سبکتر شدن بدنه موشک صورت گرفته باشد كه این کاهش وزن به کاربر اجازه سوخت گيري بیشتر داده و منجر به افزايش طول مخازن نسبت به موشكهاي نسل قبل شده است. این کاهش وزن احتمالا بايد حدود 1 تن یا بیشتر باشد تا بتواند باعث افزایش 300 کیلومتری برد موشک شود.

"قیام-1" در قسمت های مختلفی همچون موتور،سیستم های هدایتی و کنترل پروازی و کلاهک دچار تغییرات بنیادین گشته است که این تغییرات با توجه به مصاحبه سردار وحيدي وزیر دفاع كشورمان مبنی بر اینکه "قیام-1" بخشی از نسل جدید موشک های سطح به سطح جمهوری اسلامی با سوخت مایع است که به طور کامل در داخل کشور طراحی و ساخته شده است همخوانی دارد.

مزایای "قیام" نسبت به شهاب-2 عبارتست از: برد بیشتر، دقت بیشتر، سطح مقطع راداری کمتر و سکوهای شلیک متنوعتر.

 


همانطور که اشاره شد موشک "قیام" قابلیت شلیک از سکوهای سیار و ثابت زمینی را دارد اما مهمترین قابلیتی که در آینده میتوان برای آن در نظر گرفت این است که این موشک در دریا نیز قابلیت شلیک داشته باشد. بدنه كوچك "قیام" برای حمل کانتیری بر روی کشتیهای تجاری و نظامی و سکوهای پرتاب زیردریایی بسيار مناسب است و مي تواند مانند تجربه موشکهای آر-27 روسی یا موشک دانوش نیروی دریایی هند در دريا نيز مورد استفاده قرار گيرد.

البته این نکته تا حد زیادی از سوي مقامات نظامي کشورمان تایید شده و با توجه به عزم جمهوری اسلامی ایران براي دستیابی به فناوریهای پیشرفته دریایی، حضور موشکهایی در کلاس "قیام" و یا کلاسهای بالاتر در دریاهای آزاد و آبهای سرزمینی علاوه بر اینکه کاهش نیاز به موشکهای کلاس سجیل و شهاب، قدرت مانور موشکی ایران را هم به نحو موثری افزایش می دهد.

در پايان مي توان گفت با توجه به پيشرفت روز افزون فناوري هاي نظامي در كشورمان به ويژه در فناوري ساخت موشك، به نظر میرسد که "قیام –1" آخرین موشک از این دست ابتکارات نيست و احتمالا در آينده اي نزديك شاهد نسل جدید و متفاوت موشک های ایرانی با ویژگی هایی چون رادارگریزی، سرعت لود بسیار بالا، سیستم های هدایتی پیشرفته با بیشترین دقت، کلاهک هایی با سر انفجاری قوی و چند منظوره بود خواهيم بود.



:: موضوعات مرتبط: نیروی زمینی , ,
|
امتیاز مطلب : 7
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
نویسنده : HP
تاریخ : شنبه 24 تير 1391
گزارش تصویری از نمایشگاه هوایی فارنبرو در انگلستان

برای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  183191_311.jpg
مشاهده: 2
حجم:  59.7 کیلو بایتبرای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  183192_959.jpg
مشاهده: 2
حجم:  59.0 کیلو بایتبرای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  183193_837.jpg
مشاهده: 2
حجم:  44.4 کیلو بایتبرای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  183194_989.jpg
مشاهده: 2
حجم:  51.2 کیلو بایتبرای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  183196_916.jpg
مشاهده: 2
حجم:  52.5 کیلو بایتبرای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  183197_594.jpg
مشاهده: 2
حجم:  48.6 کیلو بایتبرای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  183198_399.jpg
مشاهده: 2
حجم:  69.3 کیلو بایتبرای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  183199_869.jpg
مشاهده: 2
حجم:  73.4 کیلو بایتبرای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  13420073091.jpg
مشاهده: 2
حجم:  66.3 کیلو بایت



:: موضوعات مرتبط: نیروی هوایی , ,
|
امتیاز مطلب : 9
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
نویسنده : HP
تاریخ : جمعه 23 تير 1391
گزارش تصویری از نمایشگاه نظامی روسیه

برای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  179622_194.jpg
مشاهده: 2
حجم:  48.6 کیلو بایتبرای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  179623_683.jpg
مشاهده: 2
حجم:  42.1 کیلو بایتبرای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  179624_344.jpg
مشاهده: 2
حجم:  47.8 کیلو بایتبرای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  179625_307.jpg
مشاهده: 2
حجم:  53.5 کیلو بایتبرای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  179626_456.jpg
مشاهده: 3
حجم:  48.2 کیلو بایتبرای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  179631_715.jpg
مشاهده: 3
حجم:  43.2 کیلو بایتبرای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  179632_776.jpg
مشاهده: 3
حجم:  44.7 کیلو بایتبرای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  179633_355.jpg
مشاهده: 2
حجم:  91.2 کیلو بایتبرای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  179634_800.jpg
مشاهده: 2
حجم:  52.0 کیلو بایتبرای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  179635_446.jpg
مشاهده: 2
حجم:  51.3 کیلو بایتبرای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  179636_794.jpg
مشاهده: 2
حجم:  40.8 کیلو بایت



:: موضوعات مرتبط: نیروی زمینی , ,
|
امتیاز مطلب : 9
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
نویسنده : HP
تاریخ : جمعه 23 تير 1391
آتشبار 300 میلیمتری "اسمرچ" نبیره کاتیوشا

در بین انواع منحصر بفرد سلاح و تجهیزات نظامی که توسط صنایع دفاعی روسیه تولید می شوند، سیستم های رآکتیو رگباری از جایگاه ویژه ای برخوردارند. در بین آنها، قویترین ماشین نظامی 300 میلیمتری "اسمرچ" (گردباد) است که گاهی وقت ها نیز نبیره "کاتیوشا" نامیده می شود.

این یک واقعیت تاریخی است که روسیه در ساخت سلاح های آتشبار برتری جهانی دارد. اولین امتیاز اختراع در تاریخ 9 آپریل 1939 بخاطر "مکانیزه نمودن دستگاه شلیک مهمات موشکی با کالیبرهای مختلف" به مخترعین روسی "آندره کاستیکوف"، "ایوان گوای" و "واسیلی آبورینکوف" اعطا شده بود که سازندگان همان "خمپاره انداز رآکتیو" تحت عنوان "کاتیوشا" بودند که 14 جولای 1941 با یک شلیک، چندین ردیف از فاشیست ها به همراه سوخت، مهمات و تجهیزات آنان را در ایستگاه "اورش" نابود نموده و آن ها را با خاک یکسان کرد.

نبیره کاتیوشا، یعنی "اسمرچ" در سال 1986 پدیدار شد و در سال 1989 در نیروی مسلح پذیرفته شد. در زمان میان این دو، سیستم هایی همچون "بی ام 13"، "بی ام 14"، "گراد" (تگرگ)، "اوراگان" (طوفان) و مدل های تغییر یافته آنها وجود داشتند. به گفته "نیکلای ماکاروفتز" دکترای علوم فنی و مدیر کل موسسه علمی-تولیدی "اسپلاو" در شهر تول و همچنین طراح و تولید کننده سیستم رآکتیو آتشبار، این سیستم ها در جهان از لحاظ محبوبیت جایگاه دوم را و آنهم تنها پس از اسلحه خودکار "کالاشنیکوف" به خود اختصاص داده اند. این مطلب نیاز به اثبات ندارد و حوادث اخیر در خاور نزدیک نیز گواه این هستند.



اما حقیقتاً نمی بایست روسیه را مورد سرزنش قرار داد. مسئله در این است که سیستم آتشبار "گراد" را در تمام جهان تولید می کنند و می فروشند و در بیشتر آنها حتی بدون مجوز روسیه، و در حدود 15 کشور نیز بعنوان محصولی تقلبی وجود دارد. حتی به ارتش شوروی نیز که تقریباً 10 سال در افغانستان بود، با سیستم "گراد" شلیک می کردند، در صورتی که در خود اتحاد جماهیر شوروی تولید آنها مدت بسیاری بود که متوقف شده بود. کارخانه "اشتامپ" در شهر تول نیز نیز که 5% از تولیدات آن را سماورهای مشهور و 95% آن را زمانی سیستم های آتشبار تشکیل می دادند، در سال های 80 قرن گذشته، تولید و صادرات "گراد" به کشورهای خارجی را متوقف کرده بود.

بدین ترتیب باید گفت که جهان جنگجو، مدت بسیاری است که بدون حضور ما هم از عهده کار بر می آید. هرچند محض حقیقت باید یادآور شد که "مدل پارتیزانی" این سلاح که مردم افغانستان و مجاهدین در این کشور توسط آن ارتش ما را مورد هدف قرار می دادند نیز در شهر تول "بنا به تصمیم کمیته مرکزی حزب کمونیست اتحاد شوروی برای کمک به کشور ویتنام که با متجاوز آمریکایی نبرد می کرد" ساخته شده بود و به دست آنان افتاده بود.

اما داستان ما درباره این زمان های دور دست نیست.

حال باید دید که تفاوت سیستم های آتشبار "اسمرچ" با مدل های قدیمی خود، یعنی سیستم های "گراد" و "اوراگان" و سیستم معروف آمریکایی MLRS چیست؟ در وهله اول، باید از برد و موثر بودن آن و نیز مساحت اصابت آن به نیروهای زنده و تجهیزات اشاره کرد. عملاً "اسمرچ" سلاحی با سطح کیفی جدیدی است که بطور چشمگیری از پیشنیان و همتاهای خارجی خود برتری دارد.

اگر "گراد" 20 کیلومتر را نشانه می رود و مساحتی 4 هکتاری را پوشش می دهد، "اوراگان" به ترتیب 35 و 29 و سیستم آمریکایی MLRS 30 و 33 را، باید گفت که برد شلیک "اسمرچ" 12 موشکی، برابر با 20-70 کیلومتر است و در برخی از مدل های تغییر یافته آن تا 100 کیلومتر و مساحتی برابر با 67 هکتار و یا 672 هزار متر مربع را مورد هدف قرار می دهد.



در موشک "اسمرچ" که وزن آن 800 کیلوگرم می باشد، 280 کیلوگرم را مهمات تشکیل می دهد (کارشناسان تایید می کنند که این نیز تناسبی منحصر بفرد است). در شاسی موشک 72 ذخیره مهماتی وجود دارد که وزن هر یک 2 کیلوگرم است.

دقت و شلیک رگباری "اسمرچ" در مقایسه با "گراد" و "اوراگان" دو- سه برابر افزایش داده شده است. برای آماده سازی آن به جنگ و هدفگیری تنها به سه دقیقه زمان نیاز است و برای شلیک کامل 38 ثانیه. این نیز زمانی منحصر بفرد است. تا دشمن کشف کند که از کدام طرف به مقر و تجهیزات نظامی او شلیک شده، چه کسی گردباد فلزی بر فراز سرش فرود آورده، دستگاه سرد خواهد شد.



مسلم است "اسمرچ" را که تنها در شهر تول نساختند. در ساخت این قویترین دستگاه آتشبار با کالیبر 300 میلیمتری، 20 سازمان همت گماشته اند.

طبق اطلاعاتی که من در دست دارم، "اسمرچ" در خارج از روسیه تنها به هند و کویت عرضه شده است. مجوز ساخت آن را نیز نه به کسی داده ایم و نه فروخته ایم. در مرزهای اسرائیل نیز وجود ندارد. اما اگر کسی ناگهان آن را کشف کند، باید بداند که مسکو هیچ ارتباطی بدین مسئله ندارد. این نیز همچون "گراد" در خاور نزدیک، تقلبی است.
برای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  smerch.jpg
مشاهده: 3
حجم:  22.4 کیلو بایتبرای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  smerch_2.jpg
مشاهده: 2
حجم:  11.0 کیلو بایتبرای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  smerch3.jpg
مشاهده: 3
حجم:  35.1 کیلو بایت



:: موضوعات مرتبط: نیروی زمینی , ,
|
امتیاز مطلب : 16
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
نویسنده : HP
تاریخ : جمعه 23 تير 1391
معدنچیان اسپانیایی در چند ماه گذشته در اعتراض به سیاستهای اقتصادی دولت در حال اعتصاب و اعتراض به سر

معدنچیان اسپانیایی در چند ماه گذشته در اعتراض به سیاستهای اقتصادی دولت در حال اعتصاب و اعتراض به سر می برد. در بسیاری از موارد اعتراضات آنها به خشونت و درگیری با پلیس کشیده می شود. البته معدنچیان نیز بی سلاح نبوده و با راکتهای دست ساز به سمت پلیس شلیک می کنند.




















:: موضوعات مرتبط: نیروی زمینی , ,
|
امتیاز مطلب : 11
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
نویسنده : HP
تاریخ : جمعه 23 تير 1391
فراخوان استخدام پدافند هوايی خاتم الانبياء (ص) ارتش جمهوری اسلامی ايران



1391/4/19 دوشنبه
فراخوان استخدام پدافند هوايي خاتم الانبياء (ص) ارتش جمهوري اسلامي ايران

قرارگاه پدافند هوايي خاتم الانبياء (ص) ارتش جمهوري اسلامي ايران
به منظور تأمين نيروي انساني درجه داري خود ، از بين دارندگان مدرك ديپلم به صورت پيماني (5 ساله) داوطلب پسر مي پذيرد.

الف ) شرايط استخدام :
1- تابعيت جمهوري اسلامي ايران 2- متدين به دين مبين اسلام و اعتقاد و التزام به ولايت فقيه و احكام اسلامي 3- نداشتن سوء پيشينه كيفري ، سياسي و اخلاقي 4- عدم سابقه اعتياد به مواد مخدر 5- داشتن سلامت رواني و جسماني برابر گواهي اداره بهداشت و درمان (حداقل قد 160 سانتيمتر) 6- موفقيت در آزمايش هاي ورودي (علمي ، روان سنجي ، معاينات ، آمادگي جسماني و مصاحبه هاي حضوري ) 7- داشتن مدرك تحصيلي قبولي ديپلم متوسطه در يكي از رشته هاي رياضي فيزيك ، علوم تجربي و علوم انساني با معدل كل حداقل 14 (فرزندان معظم شهدا از اعمال شرط معدل معاف مي باشند) 8-با توجه به شبانه روزي بودن دوره آموزش داوطلبان بايد مجرد بوده و تا اتمام دوره آموزشي مجرد بمانند 9- گزينش داوطلبان با رويكرد بومي سازي انجام خواهد شد و تعيين محل خدمت بر اساس نياز مناطق و ترجيحا اولويت هاي انتخابي پذيرفته شدگان خواهد بود .

يادآوري:
(1)ثبت نام از داوطلبان صرفا از متولدين نيمه دوم سال 70 و سالهاي 71 ، 72 و 73 به عمل مي آيد.
تبصره الف: در مورد فرزندان معظم شهداء ، از متولدين نيمه ي دوم سال 65 به بعد نيز تا سال 73 ثبت نام به عمل خواهد آمد.
تبصره ب: داوطلباني كه خدمت سربازي را انجام داده اند مدت آن دوره به حداكثر سن آنان اضافه خواهد شد.
(2)استخدام مشمولين وظيفه عمومي مستلزم مشخص بودن وضع مشموليت آنان از نظر اداره وظيفه عمومي بوده و ارائه ي مدارك رسمي در اين مورد الزامي است (برابر مقررات، از مشمولين غايب و دارندگان كارت معافيت پزشكي ثبت نام به عمل نخواهد آمد)
(3)مدت قرارداد خدمت نظامي پيماني 5 سال و تمديد آن مجاز نمي باشد.
(4)پس از پايان دوره 5 ساله به كاركنان پيماني ، كارت پايان خدمت دوره ي وظيفه ي عمومي داده خواهد شد.
(5)رسمي شدن كاركنان پيماني صرفا منوط به مقررات و ضوابط آجا در آن زمان خواهد بود.

ب) امتيازها:
1- دانش آموزان در طول مدت آموزش حداقل يكساله ، شبانه روزي بوده و كليه هزينه ها از قبيل لوازم كمك آموزشي ، خوراك ، پوشاك ، مسكن و بهداشت و درمان رايگان خواهد بود و ماهيانه مبلغي به عنوان حقوق ، برابر قوانين و مقررات به آنان پرداخت مي گردد.
2- دانش آموزان پس از پايان دوره آموزش ، به درجه گروهبان يكمي نايل و از حقوق ماهيانه ، برابر نظام هماهنگ پرداخت حقوق كاركنان دولت برخوردار مي گردند.
3- فارغ التحصيلان از تسهيلات منازل سازماني ، وام هاي مصوب ، كارت اعتباري حكمت ، بيمه خدمات درماني و بيمه عمر براي خود و عائله تحت تكلف و ساير خدمات رفاهي برابر مقررات و ضوابط موجود برخوردار خواهند شد.

پ) مدارك مورد نياز براي ثبت نام :
1- دو قطعه عكس 43 سياه و سفيد.
2-اصل شناسنامه عكس دار.
3-كارت پايان خدمت و يا گواهي اشتغال به خدمت يا كارت معافيت دائم غير پزشكي و يا برگه اعزام به خدمت.
4- اصل گواهي موقت و ريز نمرات ديپلم.
5- اصل كارت ملي يا شماره ملي.
6-خانواده درجه يك شهدا ، جانبازان ، آزادگان ، فرزندان كاركنان نيروهاي مسلح و بسيجيان فعال هنگام ثبت نام ، اصل و رو گرفت مدرك معتبر از سازمان مربوطه را جهت برخورداري از امتيازهاي مصوب ارائه نمايند.

ت)نحوه ثبت نام :
1-داوطلبان لازم است با به همراه داشتن اصل مدارك خواسته شده از تاريخ 1/5/91 در ساعات اداري (8:00 تا 13:00) يكي از روزهاي هفته به طور حضوري به محل هايي كه ثبت نام به عمل مي آورند مراجعه و در ضمن تحويل مدارك نسبت به ثبت نام خود اقدام نمايند.
تبصره : پايان مهلت ثبت نام براي داوطلبان تهران و شهرستان 25/5/91 مي باشد.
2-ثبت نام به صورت حضوري انجام مي شود، لذا به مداركي كه با پست ارسال شده باشد ترتيب اثر داده نخواهد شد.
3-زمان و مكان آزمون ورودي، هنگام ثبت نام به اطلاع داوطلبان خواهد رسيد.

ث) نشاني محل هاي ثبت نام :
1-تهران : اتوبان بسيج مستضعفين- سه راه تختي- اتوبان هجرت- قرارگاه پدافند هوايي خاتم الانبياء (ص) آجا – ساختمان شماره 66 مديريت گزينش و استخدام- تلفن 35922198-021
2-اصفهان : سه راه ملك شهر- فلكه ملك شهر – ورودي خانه اصفهان – خيابان گلخانه – نرسيده به تقاطع اول- سمت چپ- دفتر استخدام – تلفن: 4407145-0311
3-تبريز : جاده آذر شهر- منطقه پدافند هوايي شمال غرب - دفتر استخدام – تلفن: 4301370-0411
4-بوشهر : ميدان حر–جنب بيمارستان تامين اجتماعي - دفتر استخدام منطقه پدافند هوائي جنوب – تلفن:4551439-0771
5-مشهد : انتهاي خيابان نخ ريسي- منطقه پدافند هوايي شمال شرق – جنب بانك سپه - دفتر استخدام – تلفن:3442828-0511
6-بابلسر : جاده بابلسر به ساري – گروه پدافند هوايي بابلسر- دفتر استخدام – تلفن:5240033-0112
7-اراك : كيلومتر 4 جاده خمين – جنب پادگان مالك اشتر – گروه پدافند هوايي اراك - دفتر استخدام – تلفن:4132721-0861
8-كرمانشاه : بلوار شهيد كشوري – نرسيده به ميدان امام – مهمان سراي نگين - دفتر استخدام – تلفن:4234838-0831
9-اهواز : اتوبان شهيد ستاري- گروه پدافند هوايي اهواز - دفتر استخدام – تلفن:4435430-0611
10-شيراز : بلوار مدرس- درب دوم پايگاه هوايي - دفتر استخدام نيروي هوايي – تلفن:7209357-0711

معاونت نيروي انساني قرارگاه پدافند هوايي خاتم الانبياء (ص) آجا – مديريت گزينش و استخدام

 



:: موضوعات مرتبط: نیروی هوایی , ,
|
امتیاز مطلب : 8
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
نویسنده : HP
تاریخ : جمعه 23 تير 1391
انهدام پرنده های رادارگریز دشمن با فناوری چهاربعدی

هر چند ساخت رادارهای تاکتیکی و برد متوسط برای رفع نیاز سریع و مقطعی لازم است اما یک مجموعه پدافندی هر چه زودتر از وجود تهدیدات و کم و کیف آنها مطلع و آگاه شود فرصت بیشتری برای پردازش شرایط و اتخاذ بهترین تصمیم دارد. برای این منظور رادارهای دوربرد و قابل تر و طبیعتاً پیچیده و گران قیمت تری مورد نیاز است. تهدیدات مدرن امروزی که عموماً چه در ابعاد کوچک باشند و چه بزرگ از فناوری های پنهان کاری راداری(رادار گریزی) تا حد ممکن بهره مند می شوند بر پیچیدگی کار رادارهای برد بلند می افزایند.

میزان داده های دریافتی از فضای بزرگتر طبعاً بیشتر است و پردازش آنها و حذف اطلاعات غیر مفید(بازتاب های راداری ناخواسته) را نیز باید به موارد فوق افزود. بنابراین رادارهای دوربرد برای ایفای نقش بسیار مهم «هشدار زود هنگام» در این روزگار باید از فناوری بالایی نیز برخوردار باشند. باید در نظر داشت به طور معمول به رادارهایی با برد بیش از 300 کیلومتر رادار دوربرد گفته می شود.

همانطور که در قسمت های پیشین گزارش گفته شد برای غلبه بر ویژگی های پنهانکاری هواگردهای مدرن یک راه استفاده از رادارهای با طول موج بلند نظیر VHF و HF است. هر چند به دلیل همین طول موج بلند که در رده متر است خطایی در رده چند ده تا چند صد متر در موقعیت یابی دقیق هدف ایجاد می شود اما با توجه به نقش این رادراها در شبکه پدافندی که تشخیص اولیه هدف است این خطا مشکلی بوجود نمی آورد و در عوض اهدافی به کوچکی بمب های هدایت شونده بالدار دورایستا نیز کشف و مسیریابی می شوند.

پس از پایان جنگ تحمیلی و فرارسیدن دوران بازسازی تجهیزاتی نیروهای مسلح، علاوه بر استفاده از راداهای سامانه های دوربرد موشکی به منظور ایجاد پوشش دوربرد، راداهای مستقلی نیز تأمین شد از جمله رادار چینی JY-14 که در بخش اول گزارش به آن پرداختیم. اما از جمله رادارهای سامانه های دوربرد در ایران باید به اسکوارپیر و P-14 در سامانه پدافند هوایی موشکی اس-200 به ترتیب با بیشینه برد تا 500 و تا 600 کیلومتر اشاره نمود که استقرار این سامانه در نقاط مختلف کشور پوشش دوربرد مناسبی را به عنوان اولین حساسه نیروی پدافند هوایی کشور فراهم کرده است.

اما شاید بهترین و پیشرفته ترین رادار اعلام شده در مجموعه دفاع هوایی کشور، رادار روسی «نبو» باشد. نبو یک رادار کششی برد بلند و مخصوص هشدار زودهنگام هوایی است که در باند وی-اچ-اف کار می کند. این رادار تمام دیجیتالی به عنوان یکی از پیشرفته ترین رادارهای زمین پایه جهان که حضور آن در ایران تعجب کارشناسان خارجی را نیز برانگیخت با استفاده از فناوری های پیشرفته ای چون آنتن آرایه کاوش الکترونیکی فعال(AESA) و البته با المانهایی در فرم یاگی و هدایت الکترونیکی امواج کار برای شناسایی اهداف، رهگيري و تعقيب زاويه اي تک پالس ها را نیز به انجام می رساند و قابليت تصوير سازي 4 بعدي براي بی اثر کردن اخلالگرهاي ديجيتال را دارد.

برای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  01.jpg
مشاهده: 1
حجم:  77.2 کیلو بایت
رادار نبو که شبیه به نمونه موجود از آن در ایران است؛ 84 آنتن یاگی در این نبو به کار رفته


نبو قابلیت شناسایی طیف وسیعی از هواگردها شامل بیش از 100 هداف آیرودینامیک، موشک های بالستیک و کروز را در برد و سقف پرواز کوتاه تا بلند دارد. قابلیت های مقاومت در برابر جنگ الکترونیک دشمن به اذعان منابع غربی بسیار بالا است. همچنین نحوه عملکرد این رادار مقاوت بسیار بالایی در برابر موشک های ضدرادار فراهم کرده و تا حدودی در عملکرد آنها ایجاد اختلال نیز می نماید. برای این رادار برد 350 کیلومتر و سقف پرواز 100 کیلومتر اعلام شده است.

امروزه نبو نیز از پیشرفت های بومی کشور بی نصیب نمانده و توسط متخصصان داخلی در برخی زمینه ها در حال طی کردن فرآیند بهسازی است.

مطلع الفجر-1

برای رفع نیاز کشور در سطح مورد نظر، برای مدت طولانی، جلوگیری از ایجاد وابستگی، و پوشش تمام کشور در هر زمینه شاید بهترین راه، جز اتکا به توان داخلی نباشد. از اینرو همانطور که در بخش های پیشین گزارش گفته شد برنامه ساخت رادارهای دوربرد نیز در کشور در دستور کار قرار گرفت که رادار ملی به عنوان اولین رادار ایرانی راداری دوربرد نیز بود.

اما نیازهای جدید متخصصان را به سمت ساخت رادارهایی با تحرک مناسب و بالا هدایت کرد که رادارهای میانبرد و دوربرد مطلع الفجر از جمله آنها هستند. لازم به ذکر است در زمینه رادارها برد مورد نظر برای دوربرد خطاب کردن یک سامانه در حدود 400 کیلومتر به بالا بوده و بردهای کمتر از آن تا حدود 30 کیلومتر به طور معمول توسط مسئولان امر به عنوان میانبرد معرفی می شود.

رادار مطلع الفجر-1 از اولین نمونه های رادارهای داخلی با توانایی مناسب در کشف اهداف پنهانکار است. وجود این رادار که در زمره رادارهای با برد متوسط به بالا قرار می گیرد در باند VHF کار می کند و محصول تفکر استفاده از کلیات یک سامانه موجود برای رسیدن به سامانه ای پیشرفته و قابل، با اتکا به توانمندی نیروهای داخلی در زمینه های پیشرفته ای چون مخابرات، الکترونیک و رایانه است.

برای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  02.jpg
مشاهده: 1
حجم:  79.5 کیلو بایت
رادار مطلع الفجر-1 در حالت آماده به کار


نحوه عملکرد سخت افزاری آنتن رادار مطلع الفجر بدین صورت است که اجزای آن در حال حرکت به صورت جمع شده روی سقف کانتیرنر حاوی تجهیزات هستند. پس از استقرار در ناحیه مورد نظر، آنتن ها که به فرم یاگی هستند از حالت جمع شده باز می شوند. این مجموعه روی پایه ای که به صورت تلسکوپی جمع شده است قرار دارند که با باز شدن این پایه، مرکز آنتن ها در ارتفاع حدوداً 8 متری سطح زمین قرار می گیرد. در مطلع الفجر-1 از 12 آنتن یاگی شکل که مشابه آنتن های مرسوم گیرنده امواج تلویزیونی هستند استفاده شده است.

برد این رادار که 360 درجه را پوشش می دهد در حدود 300 کیلومتر بوده و سقف ارتفاع قابل پوشش آن 20هزار متر است که بیشتر از پیشترین سقف پرواز بسیاری از هواپیماهای نظامی معمول بوده و ارتفاع تاکتیکی اهداف را ارائه می دهد. رادار به همراه مکانیزم های استقرار، سامانه های پردازشگر، کنترل و نمایشگرهای کاربران، ادوات مخابراتی و سامانه تولید برق همگی توسط یک تریلر حمل می شوند که توان تحرک بالایی به آن می دهد. این رادار از سامانه های ضدجنگ الکترونیک نیز بهره مند است و پایداری خوبی در فضای نبردهای مدرن خواهد داشت.

برای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  03.jpg
مشاهده: 1
حجم:  54.6 کیلو بایت
مطلع الفجر-1 با آنتن های جمع شده در حال حرکت در رژه نیروهای مسلح کشور


قابلیت کدینگ بر اساس الگوهای بومی با احتمال کشف پائین، شبکه عیب یابی خودکار، قابلیت پرش فرکانسی هم به صورت تصادفی و هم تابع الگوریتم مورد نظر در کنار طراحی مدولار(ماژولار) و امکان گسترش از دیگر ویژگی های قابل ذکر سامانه مطلع الفجر-1 است. این رادار قابلیت عملکرد شبانه روزی داشته و کاربری و تعمیر و نگهداری آن آسان است.

همچنین قابلیت جهش فرکانسی تا 100 پله، برخورداری از سامانه های ضدجنگ الکترونیک، امکان استفاده به صورت شبیه ساز آموزشی و قابلیت ردگیری همزمان 100 هدف و نگهداری سابقه اهداف از دیگر توانمندی های این رادار است.

طول موج این رادار بالا بوده(فرکانس پایین) که قابلیت کشف اهداف پنهانکار(رادار گریز) را به خوبی فراهم می کند. مواد جاذب امواج راداری که در هواپیمای پنهانکار استفاده می شود طول موج بالا را بازگشت داده و در نتیجه کشورهایی که به چنین رادارهایی دسترسی دارند از فاصله مناسبی موفق به کشف چنین هواپیماهای ارزشمندی می شوند.

مطلع الفجر-2

پس از استفاده های عملیاتی از رادار مطلع الفجر-1 در تمرین ها و رزمایش های گوناگون و نقاط مختلف کشور، و همچنین با پیشرفت علم و فناوری های مرتبط طبیعی است بهسازی و ارتقاء در این سامانه به مرحله اجرا گذاشته شود. رادار مطلعالفجر 2، يك رادار متحرك برد بلند مراقبت هوايي و هشدار زودهنگام در باند VHF است كه ميتواند به طور مستقل عمل کرده ويا به عنوان بخشي از يك سامانه پدافندي و البته جزئی از شبکه یکپارچه پدافند هوایی باشد.

اين رادار قابل استفاده در تمام شرايط آب و هوايي و يك رادار مدرن با پردازش كوهرنت و با اجزای تماماً بهره مند از نيمه هادي ها است كه ميتواند اهداف هوايي را تا برد 480 كيلومتر و همچنين اهداف با سطح مقطع پايين را آشكارسازي و ردگيري كند.

برای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  04.jpg
مشاهده: 1
حجم:  92.1 کیلو بایت
مطلع الفجر-2 در بازدید رهبر معظم انقلاب از نمایشگاه توانمندی های دفاعی


در مطلع الفجر-2 نیز مانند نسل قبلی تمامی اجزای سامانه بر روی یک تریلر نصب شده است. تغذيه رادار ميتواند توسط دو ديزل ژنراتور نصب شده بر آن يا توسط برق شهر انجام شود. مدت زمان لازم براي آماده به كار كردن رادار توسط سه خدمه آن، كمتر از دو ساعت است. با توجه به تحرک بالای این رادار و مدت زمان مناسب راه اندازی با توجه به رده عملیاتی آن که رادارهایی بزرگ و دوربرد است قابلیت تغییر موضع تاکتیکی این رادار نیز قابل توجه بوده و برای ایجاد پوشش بهتر در نقاط مورد نظر می تواند جابجا شود.

در روش پردازش کوهرنت یا منسجم(Coherent) که در مطلع الفجر-2 از آن استفاده شده تمامی سیگنال های ارسالی با مشخصات یکسان از نظر فاز فرستاده می شوند و از اثرات تصادفی آنها پیشگیری می شود در حالی که در روش غیرکوهرنت یا نامنسجم سیگنال های ارسالی دارای اختلاف فاز هستند. از نتایج به کارگیری چنین روشی، توانایی تشخیص کوچکترین اختلافات سرعت اهداف است که ناشی از اختلافات سیگنال های بازگشتی است که در هنگام ارسال هیچ اختلافی(درواقع اختلاف فاز) با هم نداشتند. همچنین تداخل کمتر و مزایای سیگنالی بهتری در این روش نسبت به روش نامنسجم دارد.

در این رادار با 2 کانال مستقل به صورت همزمان و با استفاده از همه ظرفیت،قابلیت ردیابی و آشکارسازی فرکانس ها فراهم شده است که به این ترتیب با جایگزینی یک کانال در صورت ایجاد اشکال در فرستنده،گیرنده ویا مسیر آنتن کانال دیگر، پایداری عملکردی و قابلیت اعتماد بالایی در زمینه شناسایی و ردگیری اهداف هوایی ایجاد شده است.

استفاده از تجهیزات الکترونیکی پیشرفته نظیر نیمه هادی ها باعث افزایش مدت زمان قابل کارکرد و کاهش احتمال بروز خرابی در این رادار شده و میزان زمان مورد نیاز برای تعویض و تعمیر قطعات آن را نیز کاهش داده است.

مطلع الفجر-2 که عملکردی سه بعدی دارد از برد مناسب، از قابلیت اندازه گیری زاویه، جهت، سرعت و ارتفاع اهداف پروازی به روش مقایسه سیگنال بین 2 کانال مستقل موجود در رادار برخوردار است.

تجهیزات فرستنده و گیرنده در این نسل از رادارهای مطلع الفجر به طور کامل بومی سازی شده و به مرحله تولید انبوه رسیده است.

با توجه به تصاویر منتشر شده از بازدید رهبر معظم انقلاب از نمایشگاه دستاوردهای دفاعی در تابستان سال جاری به نظر می رسد بارز ترین تفاوت ظاهری مطلع الفجر-2 با نسل پیش از خود در بکارگیی تعداد بسیار بیشتر آنتن است. مطلع الفجر-1 تنها از 12 آنتن در دو ردیف روی هم که به صورت متقارن در دو طرف پایه استوانه ای نگهدارنده چیده شده اند استفاده می کند در حالی در که در نسل جدید آن از 32 آنتن در دو طبقه به فاصله حدود 2 متر و در هر طبقه دو ردیف استفاده شده است.

در هر ردیف 8 آنتن به طور متقارن حول استوانه نگهدارنده قرار گرفته اند. بنابراین ارتفاع نهایی آنتن ها از سطح زمین باید به حدود 10 متر رسیده باشد که در افزایش پوشش دهی ارتفاعات پایین تر بی تأثیر نیست.

برای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  05.jpg
مشاهده: 1
حجم:  68.4 کیلو بایت
نمایی از مطلع الفجر-2 و آنتن های آن در زمینه تصویر؛ کاشف-2 با آنتن سفید رنگ تشخیص دوست از دشمن(IFF) در جلوی تصویر


هر چند در تصاویر منتشر شده از مطلع الفجر-1 تفاوت هایی در مکانیزم باز شدن آنتن ها به چشم می خورد اما در مطلع-2 این تفاوت ها جدی تر بوده و همچنین پایه نگهدارنده نیز با برش دادن و حذف بخش هایی از بدنه استوانه ای آن سبک تر شده است. سنگین تر شدن مجموعه آنتن ها و پایه نسبت به قبل باعث شده تا در نسل جدید این رادار از جک های قوی تری برای برداشتن بار از روی تریلر در هنگام استقرار استفاده شود.

با استفاده از این رادار دوربرد که 60 درصد افزایش در برد نسبت به نسل قبلی داشته است مساحت بسیار بیشتری از کشور با هر دستگاه از آن تحت پوشش قرار می گیرد. به عنوان مثال تمام آسمان خلیج همیشه فارس تنها با یک رادار مطلع الفجر-2 که به عنوان مثال در جنوب غربی استان فارس مستقر باشد از شرق تنگه هرمز و سواحل کشور کوچک امارات تا سواحل کشور کوچک تر کویت و در جنوب نیز تمام مساحت کشورهای بحرین و قطر تحت پوشش قرار گرفته و ده ها هدف مختلف را با دقت بالا کشف و ردیابی می کند.

برای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  06.jpg
مشاهده: 1
حجم:  94.5 کیلو بایت
تصویری مثالی از نحوه پوشش مرزها و خارج کشور با رادار مطلع الفجر-2


البته این عمق از نظر ایمنی در برابر موشک های ضدرادار چندان ایجاد نگرانی نمی کند زیرا امواج ساطع شده از این رادار توانایی ایجاد اختلال در حسگرهای این نوع موشک ها را دارد اما برای محفوظ ماندن از خطر سایر موشک های ضد اهداف زمینی استقرار در عمق بیشتر با توجه به برد بالای این رادار همچنان پوشش مناسبی رو فراهم می کند.

باید اشاره کرد به دلیل انحنای زمین، کمینه ارتفاع قابل پوشش توسط رادار در بردهای بالاتر کاهش می یابد که برای رفع این مشکل استقرار رادار در ارتفاعات، استفاده از رادارهایی با قابلیت پوشش ارتفاعات پایین و یا رادارهای ماوراء افق و رادار کیهانی مشکل را حل می کند. در قسمت بعد این گزارش به رادار کیهانی خواهیم پرداخت.

تولید داخل بودن انواع رادارهای میانبرد و دوربرد برای ایجاد یک پوشش کامل در نواحی مختلف بسیار راه گشا بوده و تمامی مسیرهای ورودی به کشور و شیارهایی که برای نفوذ مهاجمین خطرناکی چون موشک های کروز و تسلیحات هواپرتاب دورایستا استفاده می شود به طور دائم زیر نظر خواهد بود.



:: موضوعات مرتبط: نیروی زمینی , نیروی هوایی , ,
|
امتیاز مطلب : 14
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
نویسنده : HP
تاریخ : جمعه 23 تير 1391
Tu-160 blackjack

TU-160 BLACKJACK



قرار بود توپولف ،۱۶۰ قدرتمندترین هواپیمای بمب افکن روسیه، در ۱۸ دسامبر ،۱۹۸۱ همزمان با سالروز تولد «لئونید برژینف»، رئیس جمهور وقت شوروی برای انجام نخستین پرواز آزمایشی در آسمان جلوه گر شود، اما سه هفته پیش از این تاریخ، که در حقیقت روز قدرت نمایی نظامی – هوایی شوروی در مقابل ساخت هواپیمای B-1 آمریکا محسوب می شد، ماهواره جاسوسی آمریکا، در حرکتی تمسخر آمیز آخرین اطلاعات محرمانه ساخت این بمب افکن را منتشر کرد و در مطبوعات خود نام «بلک جک» black jack بر آن گذاشت.

این تنها ترفند برای کاستن وجهه نظامی – هوایی شوروی نبود، بلکه در نخستین پرواز آزمایشی، یکی از دو نمونه توپولف ۱۶۰ در حین پرواز ناپدید شد و باز رسانه های جهان، خصوصا آمریکا و شوروی را فاش کننده اندوه دوم دولتمردان شوروی کرد.

گمان می رفت ساخت توپولف ۱۶۰ که برگرفته از توپولف ۱۴۴ و میازیشچف M-18 و سو خو بود به شرکت میازیشچف سپرده شود، اما به منظور کم کردن هزینه ها و صرفه جویی در زمان آزمایش ها ساخت بلک جک به شرکت توپولف سپرده شد و سرپرستی پروژه را نیز و. ن. بینژنیوک بر عهده گرفت.



به رغم تمامی مشکلات، ساخت بلک جک در ۱۹۸۴ در کارخانه گوربانف کازان، تحت نظر نیروی هوایی شوروی آغاز شد. در ابتدا قرارداد روی ساخت ۱۰۰ فروند توپولف ۱۶۰ بسته شد، اما با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، ساخت توپولف ۱۶۰ با ۲۵ فروند خاتمه یافت. در کشاکش رویدادهای تاریخی فروپاشی شوروی، ۱۹ فروند از توپولف ۱۶۰ و ۲۱ فروند توپولف ۹۵ (Tu- 95 MSBears) در هنگ ۱۸۴ اوکراین نگهداری شد تا اینکه کارخانه گوربانف کازان دستور تکمیل پروژه توپولف ۱۶۰ را از وزارت دفاع روسیه دریافت کرد. «نیل هیرولین»، مدیر این کارخانه هزینه تکمیل پروژه را ۴۵ میلیون روبل اعلام کرد و این مبلغ با کمترین مخالفتی از سوی وزارت دفاع روسیه پذیرفته شد. در همان روزها دولت روسیه تمامی سعی و تلاش خود را برای بازپس گیری توپولف های ۱۶۰ از اوکراین به کار بست و اوکراین را با انعقاد یک قرارداد موظف کرد تا در قبال بدهی دریافت گاز، توپولف های ۱۶۰ و ۹۵ را به روسیه بازگرداند. حال روزگار برگشته بود؛ اوکراین فروشنده توپولف ها و روسیه خریداری بود که سر قیمت و قرارداد باید چانه می زد. این قرارداد تیتر یک بسیاری از روزنامه های روز ۲۳ فوریه ۱۹۹۵ روسیه را به خود اختصاص داد و طنز مطبوعات روسیه شد. اما هدف روسیه جدی تر از آن بود که به مسائل حاشیه ای بپردازد. کمتر از دو سال قرارداد اوکراین – روسیه وارد مرحله اجرایی شد و در ۱۹ ژوئن ،۱۹۹۶ دینکین، رئیس نیروی هوایی روسیه موفق به بازدید توپولف های ۱۶۰ و ۹۵ روسیه در خاک اوکراین شد. گزارش او از وضعیت هواپیماها خرسند کننده نبود. او به مقامات ارشد خود نوشت: متاسفانه هواپیماها در چنان وضعیت بدی قرار دارند که به سختی می توان از آنها استفاده کرد. از این رو خریداری توپولف ها باز به تعویق افتاد و اندکی از التهاب های مطبوعات روسیه کاست.

اوکراین که از زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی درصدد بود از این بمب افکن های پرسروصدا و خبر ساز خلاصی یابد، در جولای ،۱۹۹۹ وزیر دفاع خود، کوزموک را در صحنه مطبوعات ظاهر کرد تا اعلام کننده آمادگی رسمی کیف برای ارائه «۱۰ بمب افکن استراتژیک توپولف ۱۶۰ و ۱۵ فروند توپولف ۹۵» به جای بدهی گاز به روسیه باشد.

در ۱۲ اکتبر ۱۹۹۹ نیز نیروی هوایی روسیه صراحتاً اعلام کرد «موافقتنامه روسیه – اوکراین این اجازه را به اوکراین می دهد که با تحویل ۱۱ بمب افکن استراتژیک بخشی از بدهی چند میلیونی مربوط به انرژی گازش را بپردازد. » اما مذاکرات چند دوره ای به دلیل اختلاف بر سر قیمت گذاری توپولف ها نهایتاً به پیمان نامه ای شامل تحویل ۸ فروند توپولف ۱۶۰ و ۳ فروند توپولف ۹۵ شد. باقی بدهی گاز اوکراین نیز با تحویل ۱۱ بمب افکن استراتژیک و ۶۰۰ موشک هوا به هوا در اواسط فوریه ۲۰۰۲ به روسیه پرداخت شد. (قیمت پیشنهادی اوکراین ۲۵ میلیون دلار برای هر فروند بود).

در اجرای مرحله اول پیمان نامه ابتدا ۲ بمب افکن توپولف ۱۶۰ از پایگاه پریلوکی در منطقه چرنیکوف اوکراین به پایگاه هوایی انگلس روسیه پرواز کرد و موشک های هوا به هوا نیز از طریق راه آهن به روسیه منتقل شد. ۳ بمب افکن توپولف ۹۵ و ۶ توپولف ۱۶۰ نیز از اکتبر ۱۹۹۹ به روسیه بازگردانده شد.

و امروز توپولف ۱۶۰ یا همان بلک جک با پشتی خمیده و سری باریک، بال های متغیر که ۴ موتور توربوفن SAMARA-NK 32TRDDF زیر آن قابل جاسازی است، همچنان قدرتمندترین بمب افکن نظامی روسیه محسوب می شود.

بال های متغیر که از ۲۰ تا ۶۵ درجه قابل حرکت هستند به TU-160 این امکان را می دهد که با سرعتی مافوق صوت و مادون صوت پرواز کند. بلک جک قادر است در هر ثانیه ۶۰ تا ۶۰ متر صعود عمود داشته باشد و به ارتفاع هایی تا ۱۵ هزار متر دست یابد. همچنین در حین پرواز می تواند به وسیله دو هواپیمای سوخت رسان IL-78 و ZMS-2 سوخت گیری کند و پروازی بدون توقف داشته باشد.

دو محفظه تسلیحاتی بلک جک توانایی حمل موشک ها و بمب هایی از قبیل موشک استراتژیک کروز، موشک کوتاه برد هدایت شونده SRGM و بمب های اتمی و غیراتمی را دارد. موشک های کوتاه برد هدایت شونده و استراتژیک کروز به توپولف ۱۶۰ قدرت حمله اتمی به هدف های ثابت از پیش تعیین شده را می دهد. هر چند که امروز با تکمیل پروژه و مسلح شدن به تجهیزات غیر اتمی مدرن، امکان حمله به اهداف متحرک و تاکتیکی را نیز یافته است.

توپولف ۱۶۰ به ترکیبی از دو سیستم پیشرفته هوانوردی و هدف گیری مجهز است که متشکل از رادار (برای شناسایی اهداف زمینی و دریایی در مسافت های طولانی)، دستگاه های هدف گیری، بمب نوری – الکترونیکی و سیستم رهگیری زمینی است.

بلک جک به صندلی پرتاب شونده K-36DM نیز مجهز است.

تجهیزات کابین خلبان از نوع الکترو مکانیکی است و اهرم های کنترل موتور هواپیما بین صندلی های خلبان تعبیه شده است. حتی یک محل استراحت برای خلبان، یک سرویس بهداشتی و یک محفظه برای گرم کردن غذا در محوطه داخلی هواپیما منظور شده است.

آخرین تحقیقات روی بلک جک برای طراحی سکوی معلق حمل بورلاک [Burlak= وسیله نقلیه معلق فضایی که برای حمل محموله هایی به وزن ۳۰۰ تا ۵۰۰ کیلوگرم در مناطق قطبی و در ارتفاع ۵۰۰ تا ۶۰۰ کیلومتر از سطح دریا استفاده می شود] معطوف شد. در این طرح بورلاک که موتوری با سوخت جامد و بال مثلثی شکل دارد، زیر بدنه بلک جک جاسازی می شود.
مشخصات
نام _________________________________________توپو� �وف-۱۶۰
وظیفه ______________________________________ بمب افکن استراتژیک لانگ رنج
کشور سازنده ________________________________ روسیه
طراح _______________________________________ شرکت توپولوف
سازنده _____________________________________ هواپیما سازی کازان
مبنای قدرت _________________________________ ۴ موتور توربوفن مدل

SAMARA-NK 32TRDDF
فشار موتور __________________________________ ۲۵۰۰۰ کیلو گرم (هرکدام)
طول _______________________________________ ۱/۵۴ متر
ارتفاع ______________________________________ ۱/۱۳ متر
طول بالها ____________________________________ حداقل ۶/۳۵ متر و حداکثر ۷/۵۵
سرعت ______________________________________ ۲۲۰۰ کیلومتر بر ساعت
سقف پرواز ___________________________________ ۱۶۰۰۰ متر
وزن (خالی) ___________________________________ ۰۰۰/۱۱۰ کیلوگرم
وزن سوخت ___________________________________ ۶۰۰/۱۴۸ کیلوگرم
حداکثر وزن هنگام برخواست ______________________ ۰۰۰/۲۷۵ کیلوگرم
بار معمولی ___________________________________ ۰۰۰/۹ کیلوگرم
حداکثر بار ____________________________________ ۰۰۰/۴۰ کیلوگرم
رنج پروازی ___________________________________ ۰۰۰/۱۴ کیلومتر(بار معمولی)
۵۰۰/۱۰ کیلومتر (حداکثر بار)
سقف سرویس _________________________________ ۰۰۰/۱۵ متر
سرعت صعود __________________________________ ۶۰ الی ۷۰ متر در ثانیه
خدمه ________________________________________ ۴ نفر
قیمت ________________________________________ ؟؟؟
سال شروع به ساخت __________________________ ۱۹۷۵ م
اولین پرواز ___________________________________ ۱۹/۱۲/۱۹۸۱ م
تولید انبوه ____________________________________ ۱۹۸۴ م
تسلیحات _____________________________________
۱۲ عدد موشک اچ-۵۵ و یا ۲۴ عدد اچ-۱۵ ، اچ-۵۹ ، اچ-۳۵ ، اف آ بی ۵۰-۷۰-۱۰۰-۲۵۰-۵۰۰-۱۵۰۰ ، کاب ،

اما خبری تازه:

ارتش روسیه مجهز به بمب افکن تو-۱۶۰ می شود

“الکساندر زلین” فرمانده کل نیروهای هوایی فدراسیون روسیه سه شنبه به خبرنگاران اطلاع داد که یک بمب افکن استراتژیک دیگر از نوع “توپولف-۱۶۰″ در ماه آپریل به نیروهای هوایی کشور عرضه می شود.وی افزود که پیشبینی می شود در سال جاری ۳-۴ فروند از این نوع هواپیما به نیروهای هوایی تحویل داده شوند.هم اکنون در نیروهای هوایی فدراسیون روسیه ۱۵ فروند توپولف-۱۶۰ وجود دارد. در کل طی چند سال آینده قرار است تعداد این بمب افکن ها به ۳۰ فروند رسانده شود.
 

 

برای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  0908315.jpg
مشاهده: 1
حجم:  44.5 کیلو بایت
برای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  0917062.jpg
مشاهده: 2
حجم:  49.8 کیلو بایت
برای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  1048034.jpg
مشاهده: 0
حجم:  101.4 کیلو بایت
برای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  1305832.jpg
مشاهده: 1
حجم:  27.4 کیلو بایت
برای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  1408143.jpg
مشاهده: 1
حجم:  94.3 کیلو بایت
برای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  1452958.jpg
مشاهده: 1
حجم:  44.4 کیلو بایت
برای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  1524020.jpg
مشاهده: 0
حجم:  95.2 کیلو بایت
برای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  1527751.jpg
مشاهده: 0
حجم:  100.1 کیلو بایت
برای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  1597633.jpg
مشاهده: 0
حجم:  96.1 کیلو بایت
برای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  1655233.jpg
مشاهده: 0
حجم:  32.7 کیلو بایت
برای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  1702080.jpg
مشاهده: 0
حجم:  49.5 کیلو بایت
برای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  1707973.jpg
مشاهده: 1
حجم:  37.6 کیلو بایت
برای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  1751714.jpg
مشاهده: 1
حجم:  100.8 کیلو بایت
برای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  1752969.jpg
مشاهده: 0
حجم:  40.7 کیلو بایت
برای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  1779405.jpg
مشاهده: 1
حجم:  62.8 کیلو بایت
برای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  1797875.jpg
مشاهده: 0
حجم:  77.4 کیلو بایت
برای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  1822697.jpg
مشاهده: 0
حجم:  99.6 کیلو بایت
برای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  1833034.jpg
مشاهده: 0
حجم:  66.6 کیلو بایت
برای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  1892156.jpg
مشاهده: 0
حجم:  45.0 کیلو بایت
برای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  1967711.jpg
مشاهده: 0
حجم:  52.5 کیلو بایت
برای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  1980088.jpg
مشاهده: 0
حجم:  34.5 کیلو بایت
برای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  2000246.jpg
مشاهده: 0
حجم:  46.4 کیلو بایت
برای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  2007746.jpg
مشاهده: 0
حجم:  77.9 کیلو بایت
برای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  2049911.jpg
مشاهده: 0
حجم:  68.2 کیلو بایت

 

نظر یادتون نره ه ه ه ه



:: موضوعات مرتبط: نیروی هوایی , ,
|
امتیاز مطلب : 9
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
نویسنده : HP
تاریخ : جمعه 23 تير 1391
بمب افكن پيشرفته b1-b لنسر

هواپیمای بی 1بی، از خانواده بمب افکن های سنگین وزن آمريكايی است که به عنوان جایگزینی برای هواپیمای بی 52 تولید شد. مدتها تفکر بر این بود که باید جانشینی شايسته که بتواند به خوبی از عهده وظیفه بمب افکن قدیمی و پا به سن گذاشته بی 52 بر آید، طراحی و توليد شود.

بمب افكن سنگين وزن B1-B در نمايي از روبرو
چرا که هواپیمای بوئینگ 52، بمب افکنی بسیار قدیمی و متعلق به دهه پنجاه بود که تکافوی نیازهای نیروی هوایی را نمی کرد و همه روزه چند عدد از آن ها به جمع هواپیماهای از رده خارج شده با بازنشسته به موزه های هوایی سپرده می شدند. به خصوص با اعلام طرحی جدید برای بمب افکنی مدرن ملقب به بلک جک توسط شوروی سابق، دیگر برای نیروی هوایی آمریکا بمب افکن های پیر بی 52 حرفی برای گفتن نداشتند. در این جا بود که با ارئه طرح هواپیمای فوق مدرن B1-A، کارخانه راک ول اینترنشنال وظیفه تولید آن را بر عهده گرفت، اما پس از چندی، متخصصان متوجه آسیب پذیری بسیار بالای این بمب افکن در مقابل رادار شدند و در نتیجه تصمیم بر آن گرفته شد که گونه ای جدیدتر با امکانات بیشتر و ویژگی رادار گریزی بیشتر عرضه شود.

آتش پس سوز موتورهای قدرتمند B1-B
نهایتاً موجب طراحی و تولید هواپیمای B1-B شد. هواپیمای B1-B یک بمب افکن دوربرد و میان قاره ای است که قابلیت شلیک انواع موشک های هوا به سطح ASM مانند کروز و بازه گوناگونی از بمب های همه منظوره و یا هدایت شونده و بمب های هسته ای را نیز دارا است. این بمب افکن بسیار پیشرفته، می تواند بدون سوخت گیری مجدد، از یک قاره به قاره ای دیگر سفر کند، ماموریت خود را انجام داده و سپس مراجعت کند. یکی از ویژگی های چشم گیر این بمب افکن، بالهای متغیر آن است که از تکنولوژی جمع شوندگی برای سرعت های بالا استفاده می کند.

بمب افكن B1-B يك هواپيماي رادار گريز است
در این فناوری، با عقب رفتن بال ها در سرعت های بالا، فشار وارده بر آنها کم شده در نتیجه از میزان پسای اضافی که بالها در سرعت های بالا تولید می کنند کاسته می شود. مزیت دیگر بال متغیر این است که برای برخاست، می تواند بالهای خود را به میزان حداکثر باز کرد تا با سرعت کمتری توانایی تیک آف وجود داشته باشد. هواپیمای B1-B از چهار موتور توربوفن F-101 GE با سیستم پس سوز استفاده می کند که توانایی کشش هر یک حدود 13500 کیلوگرم است. به دلیل داشتن چنین موتورهای قدرتمندی است که این هواپیما را می توان جز هواپیماهای مافوق صوت به حساب آورد، چرا که این بمب افکن می تواند با سرعت حداکثر 1.2 ماخ در سطح دریا پرواز کند که از این لحاظ نیز برتری قابل توجهی نسبت به هواپیمای B-52 دارد. این هواپیما طولی قریب به 44 متر داشته و عرض آن با بالهای کاملا باز حدود 40 متر بوده و با بالهای بسته به حدود 23 متر می رسد. حداکثر وزن برخاست این هواپیما بالغ بر 200 تن است که رقم جالبی است.

خروجی موتورهای نيرومند بمب افكن B1-B
اولین مدل این هواپیما در سال 1985 تحویل شد و بعد از آن از سال 1986 به خدمت نیروی هوایی آمریکا در آمد و تا به امروز در سمت خود باقی است، هر چند که به تدریج ظهور بمب افکن هایی چون B-2 عرصه را بر وی تنگ کرده اند. این هواپیما برای پرواز به چهار خدمه شامل خلبان اصلی، افسر تهاجم، افسر دفاع نظامی و فرمانده هواپیما نیاز دارد. همچنین سقف پروازی این هواپیما، يعنی حداکثر ارتفاعی که هواپیما قابلیت پرواز را دارد) حدود 9100 متر یا 30000 فوت است. قیمت این هواپیما حدود 200 میلیون دلار است که رقم واقعاً سر سام آوری براي دارنده آن است و هزینه نگهداری آن نیز نسبتاً چیزی از قیمت آن کم ندارد. البته برنامه هایی برای بهینه سازی و بهبود بخشی از امکانات و توانایی های این بمب افکن قدرتمند و مخوف در دست تکمیل است که تا چند ماه آینده کامل شده و باز شاهد هواپیمای بمب افكن پیشرفته تر و توانمندتری از پیش باشيم.

برای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  1294517.jpg
مشاهده: 1
حجم:  29.4 کیلو بایت
برای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  1305001.jpg
مشاهده: 1
حجم:  46.1 کیلو بایت
برای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  1359753.jpg
مشاهده: 1
حجم:  72.3 کیلو بایت
برای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  1361288.jpg
مشاهده: 1
حجم:  82.8 کیلو بایت
برای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  1389393.jpg
مشاهده: 1
حجم:  43.2 کیلو بایت
برای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  1396281.jpg
مشاهده: 2
حجم:  32.6 کیلو بایت
برای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  1401157.jpg
مشاهده: 0
حجم:  88.2 کیلو بایت
برای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  1538643.jpg
مشاهده: 0
حجم:  85.9 کیلو بایت
برای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  1637536.jpg
مشاهده: 0
حجم:  65.8 کیلو بایت
برای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  1651928.jpg
مشاهده: 0
حجم:  74.8 کیلو بایت
برای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  1873561.jpg
مشاهده: 0
حجم:  43.6 کیلو بایت
برای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  1889428.jpg
مشاهده: 0
حجم:  51.1 کیلو بایت
برای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  1970474.jpg
مشاهده: 0
حجم:  102.5 کیلو بایت
برای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  2006631.jpg
مشاهده: 0
حجم:  57.1 کیلو بایت
برای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  2030324.jpg
مشاهده: 0
حجم:  58.6 کیلو بایت
برای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  2038776.jpg
مشاهده: 0
حجم:  94.5 کیلو بایت
برای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  2042670.jpg
مشاهده: 0
حجم:  52.0 کیلو بایت

 

 

نظر یادتون نره ه ه ه ه

 



:: موضوعات مرتبط: نیروی هوایی , ,
|
امتیاز مطلب : 8
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
نویسنده : HP
تاریخ : جمعه 23 تير 1391
اف-۵


F-5 به عنوان یک جنگنده صادراتی ارزان قیمت در راستای برنامه های کمک نظامی به کشورهای هم پیمان آمریکا تولید شد. F-5 یک جت جنگنده دو موتوره کوچک با سطح بال کم و بهینه سازی شده جهت تعمیر و نگهداری آسان بود. F-5 هیچگاه در مقیاس وسیع توسط نیروی هوایی آمریکا به کار گرفته نشد ؛ اما به واسطه داشتن خصوصیات مشابه با MIG-21 ، از آن به عنوان هواپیما متخاصم ( در مانورهای هوایی ) استفاده می شد. F-5A ( که ۷۹۹ فروند از آن تولید شد) یک هواپیمای بسیار ابتدایی با حداقل تجهیزات بود ، حال آنکه F-5 E Tiger II ( که ۱۱۶۶ فروند از آن تولید شد) دارای قابلیتهای بسیار بیشتری بود. نهایتاٌ هواپیمای اصلاح شده و تک موتوره F-5G با نام جدید F-20 تولید شد. دستکم ۲۸ کشور F-5 را به کار گرفتند.

ـــــــــــــــــــــــــ ـــــــــــــــــــــــــ ـــــــــــــــــــــــــ ــــــــــــــــ
مشخصات مدلهای A و E هواپیمای F-5
F-5A Freedom Fighter

نوع: F-5A
کشور سازنده : آمریکا
ماموریت : جنگنده
سال ورود به خدمت : ۱۹۶۳
سرنشین : ۱ نفر
موتورها : ۲ ۱۸۰۰ kg G.E. J85-GE-13
سطح بال : ۱۵٫۷۹ m2
طول بال : ۷٫۷۰ m
طول : ۱۴٫۳۸ m
ارتفاع : ۴٫۰۱ m
وزن بدون تسلیحات : ۳۶۶۷ kg
حداکثر وزن : ——
حداکثر سرعت : ۱۴۹۰ km/h
برد : ۱۵۲۰۰ m
سقف پرواز : ۱۵۲۰۰ m
تسلیحات : دو توپ ۲۰mm
قیمت هر فروند : ۵ میلیون دلار
————————————————� �——
Northrop F-5E Tiger II

نوع: F-5E
کشور سازنده : آمریکا
ماموریت : جنگنده
سال ورود به خدمت : ۱۹۷۳
سرنشین : ۱ نفر
موتورها : ۲ ۲۲٫۲۴ kN G.E. J85-GE-21A
سطح بال : ۱۷٫۲۸ m2
طول بال : ۸٫۱۳ m
طول : ۱۴٫۶۸ m
ارتفاع : ۴٫۰۸ m
وزن بدون تسلیحات : ۴۴۱۰ kg
حداکثر وزن : ——
حداکثر سرعت : ۱٫۶۴ ماخ
حداکثر برد : ۲۸۶۰ km
سقف پرواز : ۱۵۷۹۰ m
تسلیحات : دو توپ ۲۰mm
ـــــــــــــــــــــــــ ـــــــــــــــــــــــــ ـــــــــــــــــــــــــ ــــــــــــــــ
F-5 یک جنگنده مافوق صوت با قیمت پایین ، تعمیر و نگهداری آسان و قابلیت کاربرد چندگانه است. بیش از ۲۰۰۰ فروند هواپیمای F-5 توسط نیروی هوایی آمریکا جهت استفاده کشورهای هم پیمان آمریکا ساخته شد. F-5 که به هواپیمای آموزشی T-38 ساخت کارخانه نورث روپ شباهت دارد ، برای ماموریتهای متنوع پشتیبانی زمینی و رهگیری هوایی مناسب است. نخستین پرواز F-5 در ۳۰ جولای ۱۹۵۹ انجام و تحویل آن به فرماندهی تاکتیکی هوایی جهت آموزش خلبانان خارجی در آوریل ۱۹۶۴ آغاز شد. خلبانانی از ایران و کره جنوبی اولین کسانی بودند که جهت هدایت F-5 آموزش دیدند. سپس خلبانانی از نروژ ، یونان ، تایوان ، اسپانیا و سایر ملل جهان آزاد که F-5 را در اختیار داشتند ، تحت آموزش قرار گرفتند.

یک نمونه آموزشی از هواپیمای F-5 موسوم به F-5B نخستین پرواز خود را در فوریه ۱۹۶۴ انجام داد. در سالهای ۶۷- ۱۹۶۶ ، یک اسکادران از هواپیماهای F-5 نیروی هوایی آمریکا به منظور سنجش قابلیتهای عملیاتی این هواپیما به ماموریتی رزمی در جنوب شرق آسیا اعزام شد.
F-5 E Tiger II یک نمونه بسیار بهبود یافته تر نسبت به نمونه قبلی (F-5A Freedom Fighter ) بود. در طراحی مجدد به مدل E به عنوان یک جنگنده برتری هوایی مانورپذیر ، سبک وزن و ارزان قیمت ، یک سیستم رادار کنترل آتش هوا به هوا و یک سیستم نشانه روی محاسبه گر زاویه افزوده شد. موتورهای نیرومندتر J85 مستلزم افزایش طول و عرض هواپیما بود. طراحی مجدد بر روی ریشه بال جلو صورت گرفت تا به بال این هواپیما ، ویژگی دلتا شکل سه گانه را بدهد. نخستین پرواز F-5 E در ۱۱ اوت ۱۹۷۲ انجام شد و اولین واحد نیروی هوایی آمریکا که آن را دریافت کرد ، ۴۲۵th TFS at Williams AFB Arizona بود که مسئولیت آموزش خلبانان خارجی را جهت پرواز با F-5 بر عهده داشت. مشهورترین کاربرد Tiger II به عنوان هواپیمای متخاصم در آموزشگاه جنگ افزار جنگنده نیروی هوایی آمریکا در نوادا بود. خلبانان متخاصم اسکادران ۶۴ جنگ افزار جنگنده (۶۴th Fighter Weapons Squadron) ، در زمینه تاکتیکهای شوروی ، آموزش می دیدند و از هواپیماهای F-5 E به منظور شبیه سازی میگهای ۲۱ برای آموزش خلبانان نیروی هوایی آمریکا در مانورهای هوایی استفاده می کردند.

characteristics F-5E (Tiger IIمشخصات جنگنده (
ماموریت اصلی جنگنده سبک وزن
نیروی محرکه Two General Electric J85-GE-21B turbojets
تراست ۲x 5013 lb 2x 22.3 kN
حداکثر سرعت ۱۰۸۲ mph 1741 km
سرعت صعود اولیه ۵۷۴ ft/s 175 m/s
سقف پرواز ۵۱۸۰۰ ft 15790 m
برد ۲۳۱۴ miles 3724 km
شعاع عملیاتی ۱۹۰ miles 306 km
وزن خالی ۹۷۲۵ lb 4410 kg
حداکثر هنگام برخاست ۲۴۷۲۵ lb 11214 kg
طول بال ۲۶٫۷ ft 8.13 m
طول ۴۷٫۴ ft 14.45 m
ارتفاع ۱۳٫۳۵ ft 4.07 m
مساحت بال ۱۸۶ sq. ft 17.28 sq. m
تسلیحات قابل حمل میلیمتری) ۲۰( M39دو توپ;تسلیحات در زیر بالها تا میزان ۳۱۷۵کیلوگرم (موشکهای هدایت شونده بمب راکت توپ ، ECM یک موشک هدایت شونده در نوک هر بال)

 

برای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  1764812.jpg
مشاهده: 0
حجم:  38.9 کیلو بایت
برای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  1770484.jpg
مشاهده: 0
حجم:  69.2 کیلو بایت
برای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  1781932.jpg
مشاهده: 0
حجم:  34.6 کیلو بایت
برای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  1786909.jpg
مشاهده: 1
حجم:  97.1 کیلو بایت
برای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  1789928.jpg
مشاهده: 0
حجم:  52.7 کیلو بایت
برای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  2028598.jpg
مشاهده: 0
حجم:  40.7 کیلو بایت
برای دیدن سایز بزرگ روی عکس کلیک کنید
نام:  2051977.jpg
مشاهده: 0
حجم:  86.7 کیلو بایت


 

 

نظر یادتون نره ه ه ه ه

 



:: موضوعات مرتبط: نیروی هوایی , ,
|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
نویسنده : HP
تاریخ : جمعه 23 تير 1391